TEST: Logitech k810 Bluetooth Illuminated Keyboard - Smart og stilig

Logitech kombinerer pen design med lav vekt og smarte funksjoner.

Publisert Sist oppdatert

Nettbrett blir stadig med populært, og med Microsofts Windows 8 blir det neppe mindre av den slags i tiden fremover. De kommer imidlertid fortsatt litt til kort til seriøse oppgaver. Spesielt det å skrive lengre tekster eller e-poster kan være et slit, med mindre man kobler til et skikkelig tastatur.

Trådløse tastaturer til nettbrett er for så vidt ikke noe nytt, men Logitech har gjort noen valg som gjør at k810 Bluetooth Illuminated Keyboard skiller seg litt ut fra hopen.

Det lille og stilige tastaturet i aluminium og blank plast virker solid og godt bygd. Tasteresponsen og vandringen er overraskende god for et så tynt og lett tastatur. Lys under tastene er kjekt å ha, og gjør det enklere å bruke tastaturet på kveldstid. Lyset slår seg på takket være bevegelsessensorer, og slår av etter et halvt minutts tid uten bruk.

Kanskje mest spennende med k810-tastaturet er hvor enkelt det er å koble det til flere enheter samtidig. Tastaturet har nemlig tre Bluetooth-kanaler, noe som lar deg koble flere enheter til tastaturet – og enkelt bytte mellom hvilken enhet du bruker det med. Hvilken kanal du bruker styres via F1- til F3-tastene, og ved å holde en av disse nede noen sekunder kan du koble til enheter.

Konklusjon

Logitech k810 er et stilig, lett og slankt tastatur som fint får plass i pc-veska, og er svært behagelig å skrive på. Det er enkelt å koble tastaturet til for eksempel et nettbrett, eller tre. For den som har flere enheter, men som vil slippe å ha flere tastaturer liggende, er Logitech k810 en kjekk løsning. For andre kan det nok fungere vel så greit med en enklere og rimeligere variant, som for eksempel Microsofts Wedge-tastatur.