TEST: Multicom Gamer 1400 eXtreme SLI - Topp ytelse fra middels grafikkort

Med Sandy Bridge og to Geforce GTX 560 leverer Multicoms ferske toppmodell meget god spillytelse.

Publisert Sist oppdatert

Multicom er et av flere norske selskapet som gir deg valget mellom merke-pc-er fra de store leverandørene, eller pc-er bygget av selskapet selv. Vi har fått ha Multicoms nyeste toppmodell, Gamer 1400 eXtreme SLI, til test. Dette er en pc som plasserer seg i det øvre ytelsessegmentet, uten at prisen blir alt for avskrekkende. Her er tanken at du skal kunne både spille de nyeste og tyngste spillene, og kunne jobbe med selv tunge programmer når det er på tide å gjøre noe annet enn å bare leke.

Vår testmodell var utstyrt med nyeste generasjon Intel Core i7-prosessor, i form av en Core i7 2600 på 3,4 gigahertz. Det er omtrent samme prosessor som satt i PCStyling Edge Fighter 2011 NT2 SLI, som vi også har testet i dette bladet. Den viktigste forskjellen på de to er at denne modellen ikke er fullt like godt tilrettelagt for overklokking som i7 2600K-prosessoren i pc-en fra PCStyling. Det er imidlertid fortsatt støtte for Intel Turbo Boost, som kan overklokke prosessoren automatisk ved behov. Prosessoren holdes i sjakk ved hjelp av en standardkjøler som er relativt stillegående, men helt på nivå med litt mer avanserte og dyrere kjølere er den ikke. Det var 8 gigabyte DDR3-minne i vår test-pc. Slik minneprisene er nå, vil dette være en mengde som koster lite ekstra og som gir de fleste et overskudd.

TEST:

PCStyling Edge Fighter 2011 NT4 SLI - Hissig med dobbel grafikk

 

Dobbel grafikk

Som nevnt var pc-en utstyrt med to Nvidia Geforce GTX 560-grafikkort, et mellomklassekort som normalt koster rundt 2 000 kroner. Når du kombinerer to slike kort vil grafikkytelsen øke betraktelig, i noen sammenhenger blir den opp mot det dobbelte. Du kan også få pc-en levert med Geforce GTX 570 eller GTX 580 i SLI, samt med splitter nye Geforce GTX 590. For de fleste tror vi det vil holde lenge med to GTX 560. Eventuelt kan du gå opp til GTX 570, da får du noe bedre ytelse uten at det koster skremmende mye ekstra. En annen løsning kan være et enkelt GTX 580-kort. I noen sammenhenger kan det gi noe lavere ytelse, men samtidig nok noe lavere støy og varmeutvikling enn en løsning med to grafikkort.

Multicom har valgt en løsning hvor en Intel SSD på 120 gigabyte håndterer operativsystem, programmer og spill, mens lagring er overlatt til en harddisk på 2 terabyte. Med en SSD som tar hånd om operativsystem og spill, vil du merke en klar ytelsesfordel, sammenlignet med en pc med vanlig harddisk. Selve operativsystemet vil starte raskere. Det samme vil programmer og spill. I tillegg vil du i mange spill oppleve at brett lastes raskere, og spiller du på nett er du kanskje så heldig at du er inne opp mot et minutt før motstanderne dine.

Pc-en er bygd inn et Cooler Master HAF X-kabinett, som er populært både blant hjemmebygger og firmaer som leverer ferdige pc-er. HAF X er stort og ganske brautende, og byr på godt med plass innvendig. Strømforsyningen er en Chieftec på 850 Watt, og pc-en leveres med Blu-ray-spiller.