IBM gjemte maskin i tre måneder

IBM introduserte Bladecenter S i slutten av mars, tre måneder etter lanseringen. Hvorfor de glemmer et interessant produkt er uforståelig.

Publisert Sist oppdatert

Bladecenter S er et interessant grunnlag for fremtidens databehandling for mindre bedrifter og avdelingskontorer. Det gjelder både administrativ og teknisk bearbeiding.

Bladecenter er en monteringsramme, chassis, på 7 U (32 centimeter) som gir plass for 14 bladmaskiner, datamaskiner på høykant. Men det er ikke meningen å ha 14 datamaskiner i Bladecenter S.

Ideen er at små bedrifter ikke trenger 14 maskiner. Det de trenger er en løsning med bearbeiding, lagring og nettverkstilkobling.

Derfor benyttes seks av de 14 plassene til platelagre, seks plasser til datamaskiner og to plasser til administrasjonsformål, deriblant batteristøtte og USB-tilkoblinger.

- Datamaskinene kan fjernadministreres via administrasjonsmodulen, fremhever Per Robert Fjelly, produktsjef for IBMs industristandard datamaskiner.

Det letter hverdagen for fagfolkene i forhold til å administrere individuelle maskiner.

Erstatter arbeidsstasjoner

Bladecenter S kan også være interessant for tekniske kompetansebedrifter ved å fylle monteringsrammen med seks HC10 bladmaskiner.

Den ansatte får CP20, en liten klient for tilkobling av fire USB-enheter, skjermer, tastatur og nett.

HC10 er IBMs erstatning for sine arbeidsstasjoner. Maskinbladet har derfor god grafikk. Nå overlates kraftige brukermaskiner til Lenovo.

IBMS fire forskjellige monteringsrammer, E, H, HT og S, kan benytte mer enn industristandard datamaskiner, men det vil først og fremst være bladmaskiner med AMD og Intels prosessorer kundene anskaffer.

Ytterligere valg er IBMs Cell-prosessor og IBM Power i forskjellige utgaver. Det gir fagfolkene anledning til å benytte Microsoft Windows Server i forskjellige utgaver, Linux og AIX, IBMs Unix.

Inntil 50

Bladecenter S vil være ideell for bedrifter med inntil 50 fysiske maskiner. De kan konsolideres på de seks bladmaskinene med Vmware, Xensource eller virtualiseringen i Windowsserver 2008.

Problemet med en slik konsolidering er at lagringskapasiteten kan bli for liten. Siden sikkerheten er basert på speiling av dataene får kunden bare seks platelagre til disposisjon.

De er enten på 500 GB med SATA-tilkobling eller 146 GB med SAS. Det minste er betydelig raskere enn det største.