Ikke spør om passord etter vekking

BRUKERTIPS: Det kan være praktisk å slippe å måtte skrive passordet når Microsoft Windows 7 kommer ut av ventemodus. Slik gjør du det.

Publisert Sist oppdatert

Av sikkerhetsmessige årsaker har Microsoft programmert Windows 7 til å spørre brukerens passord etter at maskinen har blitt vekket etter å ha vært i ventemodus. Dette kan være irriterende med den aggressive strømsparingsprofilen som Windows 7 er utstyrt med.

Får man for eksempel mange telefoner i løpet av dagen, må man taste inn passordet ganske ofte. Det kan være irriterende. Slik blir du kvitt denne irritasjonen.

Klikk på Start og deretter på Kontrollpanel. Fra Kontrollpanel, klikk på System og sikkerhet. Under Strømalternativer skal du se en lenke som heter Krev passord når datamaskinen reaktiveres. Klikk på denne. Du kan alternativt klikke på Strømalternativer og deretter Krev passord ved reaktivering fra kolonnen til venstre.

Da kommer du til menyen Angi av/på-knapper og aktiver passordbeskyttelse. Klikk på Endre innstillinger som for øyeblikket er utilgjengelig for å låse opp innstillingene som er «grå-et» ut. Klikk inn radioknappen for Ikke krev passord og klikk på Lagre endringer-knappen.

Trykk inn radioknappen Ikke krev passord hvis du synes det er irriterende å måtte taste inn passordet ditt hver gang Windows 7 har blitt reaktivert etter å ha vært i ventemodus.