Tavle-pc med Windows 7

Britisk-taiwanske itablet kan fås med Windows 7 eller Android.

Publisert Sist oppdatert

AHX Global, et britisk-taiwansk firma som lanserte tavle-pc-en itablet på CES-messen nylig, har nå kunngjort prisene på de forskjellige konfigurasjonene av nettbrettet.

Toppmodellen vil koste 638,29 pund, det vil si godt og vel 5960 kroner. Legger vi på norsk merverdiavgift, blir prisen 7450 kroner.

Nå er ikke itablet tilgjengelig på det norske markedet ennå, men firmaet vil kunngjøre avtaler med sentrale butikkjeder i løpet av få uker. Pressetalsmann for AHX Global, Paul Jennings, sier til PC World Norge at selskapet er ivrig etter å drøfte produktet med forhandlere i Skandinavia, men han kan foreløpig ikke gi noe mer klart svar på spørsmålet om og eventuelt når itablet blir tilgjengelig i Norge.

LES OGSÅ:

Norsk utfordrer til iPad

I mellomtiden kan itablet bestilles direkte fra produsentens nettbutikk, heter det i pressemeldingen. Problemet er at levering foreløpig er begrenset til kunder i Storbritannia, ifølge informasjon på firmaets nettbutikk.

Både Windows og Android

itablet kan fås i flere versjoner både for Windows og Android. Windows-versjonen ble presentert på CES-messen i begynnelsen av januar som et produkt myntet på avanserte forbrukere – «prosumers».

I markedsføringen legger produsenten vekt på at itablet er mye mer enn bare en medieavspiller – muligens underforstått at dét er tilfelle med konkurrenter som iPad og den slags.

- itablet er en ekte, hardtarbeidende tavle-pc som byr på et velkjent og intuitivt grensesnitt mot eksisterende Windows-applikasjoner, uttaler daglig leder hos AHX Global, Francis Davis.

Firmaet hevder at itablet dekker behovene til bedrifts- og livsstilsbrukere som er avhengig av trådløse lokalnettverk for å samle inn, skape, bearbeide, dele og sette i gang tiltak basert på data uavhengig av tid og sted.

Blant argumentene for itablet er også at den kan spille av Flash-basert innhold – spill og videoer – uten problemer. Som kjent får man ikke se Flash-video på iPad.

Toppmodellen

Toppmodellen itablet W101 har en 10,1-tommers bredformatskjerm med oppløsning på 1024 x 600 punkter i 16:9-format der skjermbildet valgfritt kan ses vertikalt eller horisontalt. Akkurat som på iPad kan man taste inn tekst og tall på et virtuelt tastatur på skjermen.

Tavle-pc-en er utstyrt med en Intel Atom Z530-prosessor på 1,6 gigahertz og har to gigabyte internminne og 32 gigabyte flashminne.

Maskinen har sd-kortleser og hdmi-utgang, som gjør det enkelt å vise skjermbildet på en større flatskjerm, om man har behov for det.

To usb-kontakter og et to-megapikslers webkamera står også på spesifikasjonslisten. Det samme gjør trådløst nettverk 802.1 b/g/n og Bluetooth, samt innebygd lyssensor og G-sensor, som detekterer bevegelse av tavle-pc-en for å kunne snu skjermbildet fra vertikal til horisontal visning og omvendt. 3G og GPS-fasiliteter er tilbehør.

Operativsystemet er Windows 7 Home Premium, og tavle-pc-en er fullt kapabel til fleroppgavekjøring, understreker produsenten.

Ellers medfølger en prøveutgave av Microsoft Office 2010.

LES OGSÅ:

Motorola planlegger storproduksjon av Xoom

itablet W101 veier under én kilo og har følgende mål: 271 x 163 x 16 mm.

Rimeligere utgave

Man kan også få en litt rimeligere versjon, itablet W102, med Intel Atom Z510-prosessor på 1,1 gigahertz med én gigabyte internminne. Denne modellen er utstyrt med Windows 7 Starter Edition, og den mangler webkamera og hdmi-utgang.

Prisen på 595,74 pund, som med tillegg for norsk moms vil tilsi en pris på rundt 6960 kroner.

itablet fås også i to forskjellige utgaver med Android 2.2 som operativsystem. itablet A101 har en pris som inkludert mva. vil komme på rundt 3975 kroner. Denne har en ARM Cortex A8-prosessor på 800 MHz, 512 MB internminne og 16 GB flashminne.

En rimeligere modell, itablet A102, vil komme på rundt 3675 kroner. Den er identisk med A101-modellen, men mangler webkamera og hdmi-kontakt.

LES OGSÅ:

iPad - mye mer personlig enn en pc

Firmaet som står bak itablet-maskinene, AHX Global, ble etablert i fjor som et samarbeidsprosjekt mellom det britiske firmaet X2 Computing, som er spesialist på mobile løsninger, og AMtek Systems, som presenteres som Taiwans ledende utvikler av tavle-pc-er. AMtek Systems registrerte varemerket itablet allerede i 2004.

Mer informasjon hos www.itablet.com .