BLIDE VINNERE: Sopra Steria er fornøyde med pris. Fra venstre bak: Fredrik Hellebostad, Kjetil Taraldlien, Atle Rønningen, Mikkel Berg Vars. Fra venstre foran: Hege D. Olsnes, Jennifer Blechar, og Kristin Blix-Elton. (Foto: Kilian Munch)

Vinner gjev konsulent-pris

Sopra Steria stakk av med seieren for Årets Konsulentselskap 2023. 

Publisert Sist oppdatert

– Vi har over 3000 dyktige og hardtarbeidende konsulenter som legger ned en stor innsats hver eneste dag for å gjøre en forskjell for samfunn og næringsliv. Å få denne prisen bekrefter at den jobben vi gjør blir godt lagt merke til og verdsatt, og det inspirerer, sier Hege Olsnes, som leder Sopra Steria Business Consulting, i en pressemelding. 

Konsulentprisen deles ut i samarbeid med Virke og Konsulentguiden, og har blitt delt ut siden 2007. En jury velger ut finalistene, og deretter vurderes tjenestene til de ulike konsulentselskapene av over 1500 kjøpere av konsulenttjenester. De andre nominerte i årets kåring var AFF, EY og IBM.

Toppskiktet

– Siden oppstarten av Konsulentprisen i 2007 har Sopra Steria ligget i toppskiktet på alle de parameterne Konsulentguiden måler innenfor management consulting og it-rådgivning, sier Anne Cathrine Røste, gründer av Konsulentguiden.

Vurderingskriteriene for å vinne årets konsulentselskap er konsulentenes faglige kompetanse, tjenestenes bidrag til å løse kundenes utfordringer, kompetanseoverføring til kunde og konsulentenes evne til å levere til fastsatte mål.

Årets Konsulentselskap

Årets Konsulentselskap blir delt ut på grunnlag av Konsulentguidens undersøkelser av it og Management Consulting-selskaper.

Undersøkelsen kartlegger kundetilfredshet til de 50 største selskapene innenfor management consulting og it i Norge, på basis av score innenfor parameterne:

  • Konsulentenes faglige kompetanse
  • Tjenestenes bidrag til å løse kundens utfordringer
  • Kompetanseoverføring til kunden
  • Konsulentselskapet evne til å levere i henhold til fastsatte mål

Juryen har bestått av: Svein Stavelin, juryformann, i Aalto Capital, Per Høyby i First House, Sigri Sevaldsen i Hovedorganisasjonen Virke, Per-Egill Frostmann i Oslo Executive. Frostmann er intiativtaker til Konsulentprisen i samarbeid med Konsulentguiden og Virke. Prisene har blitt delt ut siden 2007.

I juryen begrunnelse står det at Sopra Steria i en årrekke har vært blant Norges mest fremragende konsulentselskaper, og er ledende innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. 

Grønn omstilling

De siste ti årene har selskapet femdoblet omsetningen og hatt en formidabel vekst i antall ansatte. Sopra Steria  har nå mer enn 3300 medarbeidere i Norge og en omsetning på over 4 milliarder kroner i 2022.

– Twin transition, altså kombinasjonen av den digitale og grønne omstillingen, er relevant for alle virksomheter – og her er det behov for hastighet. Det er blant annet her vi kommer inn. Både for å bistå våre kunder med å legge strategien for fremtidens virksomhet, og hvordan du gjennomfører den på best mulig måte, sier Olsnes.