MOBILBETALING: Avtalen mellom Payex og Vipps innebærer at et brukersted kan tilby sine sluttkunder å betale med Vipps, gjennom ett felles grensnitt som Payex tilbyr til brukerstedet. (Skjermdump: Vipps.no)

Går sammen om betalingsløsning

Vipps og Payex har inngått avtale om en felles storsatsning på betaling i Vipps.

Publisert Sist oppdatert

Vipps og Payex går sammen for å kunne tilby de store nordiske brukerstedene Vipps som en fullverdig B2C betalingsløsning. Avtalen innebærer at et brukersted, som for eksempel en nettbutikk eller app, kan tilby sine sluttkunder å betale med Vipps, gjennom ett felles grensnitt som Payex tilbyr til brukerstedet. Det skriver Payex i en pressemelding.

- For oss betyr dette at vi kan nå ut til langt flere bedrifter som ønsker å tilby Vipps som betalingsløsning til sine kunder. I tillegg vil det gjøre det enklere teknisk å få Vipps implementert som betalingsløsning, sier Vipps sjef Rune Garborg, i meldingen.

Strategisk

Vipps har hatt en stor suksess med person til person betaling og har i dag 2,2 millioner aktive brukere. Bare få uker etter at Vipps åpnet opp for betaling i nettbutikker i høst ble det, i følge pressemeldingen, tydelig at brukerne også omfavnet Vipps-betaling på nett.

Umiddelbart etter lansering foretrakk 30 prosent å betale med Vipps hos for eksempel Elkjøp og i en rekke andre nettbutikker.

- Avtalen med Vipps er strategisk viktig for Payex og vi ser frem til å kunne tilby Vipps som betalingsmetode til alle våre brukersteder. Det Nordiske markedet rundt mobile lommebøker har hatt en rivende utvikling de siste årene, sier Payex konsernsjef Raymond Klavestad, i meldingen.