Whiteboard i Microsoft Copilot ved lanseringen i mars 2023.
COPILOT: Ved lanseringen av Copilot i mars 2023 ble blant annet denne whiteboard-fremstillingen av en brainstorming vist. (Foto: Microsoft).

Microsoft vil ta mer betalt for AI-tjenester i Microsoft 365

Kan koste over 300 kroner i måneden per bruker i tillegg til kostnaden for Microsoft 365.

Microsoft har annonsert i forbindelse med sin virtuelle Inspire-konferanse at de vil kreve minst 53 prosent mer for å gi brukerne tilgang til selskapets nye AI-assistent i Microsoft 365, melder Reuters.

AI-funksjonene i Microsoft 365 er for øyeblikket ikke generelt tilgjengelige og er bare tilgjengelige gjennom en begrenset forhåndsvisningstest som involverer noe over 600 selskaper.

«Betaler seg selv»

Fremover må kunder i USA betale 30 dollar, tilsvarende omtrent 302 norske kroner, per måned per bruker for å få tilgang til AI-funksjonaliteten i Microsoft 365. Dette kommer i tillegg til den månedlige kostnaden for selve Microsoft 365. Nøyaktig hva prisen vil lande på i Norge er foreløpig ukjent.

AI-assistenten i Microsoft 365 kan blant annet brukes til å skrive utkast til e-post og dokumenter og gjøre ansattdata søkbare direkte gjennom en chatbot. I et intervju med Reuters sier Microsofts konserndirektør for moderne arbeids- og forretningsapplikasjoner, Jared Spataro, at AI-verktøyet vil betale seg selv gjennom spart tid og økt produktivitet.