SELVSIKRE: Oracle var tidlig på markedet med skytjenester som er designet for å støtte utviklingen og bruken av AI, og mener selv de er svært godt posisjonert for å være ledende i skydatabehandlingsindustrien etter hvert som markedet vokser. (Foto: Marje)
SELVSIKRE: Oracle var tidlig på markedet med skytjenester som er designet for å støtte utviklingen og bruken av AI, og mener selv de er svært godt posisjonert for å være ledende i skydatabehandlingsindustrien etter hvert som markedet vokser. (Foto: Marje)

Oracle lanserer ny AI-skyinfrastruktur

Oracle utvider sitt tilbud av skytjenester med en rekke nye Oracle Cloud Infrastructure-instanser med grafikkprosessorer (GPU) fra NVIDIA og prosessorer fra Ampere Computing.

Oracle har jobbet med å installere mer AI-datakraft, og utvider nå sitt tilbud av AI-skytjenester i Oracle Cloud Infrastructure (OCI) som drives av nye NVIDIA GPU-er og Ampere Computing CPU-er. Dette skal gjøre kraftig databehandling til blant annet AI-bruk mer tilgjengelig. Dette annonserte Oracle under selskapets CloudWorld denne uken.

Etterspørselen er så stor at Oracle har underskrevet kontrakter for nesten 28 mrd. kr i dette kvartalet, noe som er dobbelt så mye som siste kvartal, skriver selskapet i en pressemelding.

Fremover vil OCI også tilby Bare Metal-instanser med NVIDIA H100 GPU-er, som kan hjelpe til med å redusere tiden det tar å trene store AI-modeller til for eksempel natural language processing og recommendation-systemer. 

Tidlig ute 

Oracle var tidlig på markedet med skytjenester som er designet for å støtte utviklingen og bruken av AI. Selskapet mener selv de er svært godt posisjonert for å være ledende i skydatabehandlingsindustrien etter hvert som markedet vokser:

– OCI var en av de første skyleverandørene til å tilby Bare Metal-instanser, noe som er en viktig del av vår evne til å gjøre high-performance computing mer tilgjengelig for alle slags organisasjoner. Ved å gi tilgang til prosessorer fra NVIDIA og Ampere Computing i OCI gir vi våre kunder den ytelsen, effektiviteten og fleksibiliteten de har bruk for i deres skyinfrastruktur, så de kan drive alt fra generelle oppgaver til krevende AI-prosjekter, sier Donald Lu, senior vice president, software development, Oracle Cloud Infrastructure, i meldingen. Han fortsetter:

– Samarbeidet mellom NVIDIA og Oracle er med på å demokratisere tilgangen til banebrytende GPU-er i Oracle Cloud Infrastructure. NVIDIA H100- og L40S-GPU-er i OCI vil muliggjøre AI-innovasjon med hittil usett ytelse, skalerbarhet og sikkerhet for kunder på tvers av alle vertikaler, sier Ian Buck, vice president for Hyperscale and High Performance Computing, NVIDIA.