SPÅDOM UNDER PRESS: "Sataya, tenk fort. Hva kan du se foran seg som ikke vil finnes om ti år?" (Foto: Microsoft)

Spår fyllepennens død

Uheldig spådom fra Microsoft-sjefen Sataya Nadella.

Nylig meldte den nye konsernsjefen Sataya Nadella seg inn i Microsoft-klubben for merkelige spådommer, kan Computerworlds søsterpublikasjon Network World melde. Under et intervju med ABC News ble han spurt om å oppgi "en teknologi vi er avhengig av i dag som vi  forsvinne innen ti år".

- Fyllepennen, svarte Nadella.

Journalisten løftet pennen hun satt med, og spurte "Ingen flere av disse?"

- Det stemmer, var Nadellas svar.

Penn, papir og søppelpost

Sant nok, det er vanskelig å spå fremtiden, kanskje spesielt når det er snakk om teknologi. Det er også grunn til å tro at Nadella ville svart noe annet dersom han hadde hatt mer tid til å reflektere over spørsmålet. Men når sant skal sies er det nok ekstremt lite sannsynlig at pennen vil forsvinne med det første.

Det samme vil nok gjelde for papir, som Steve Ballmer tok for seg i 2008. I et intervju med Washington Post sa han at all slags trykket materiale, spesielt aviser og blader, vil forsvinne innen ti år, altså 2018. Ballmer sa også i 2007 at han trodde Apples nye smartmobil ville floppe.

Ballmer overgås likevel av selveste Bill Gates som under World Economic Forum i 2004 spådde at problemet med elektronisk søppelpost, altså spam, ville bli løst innen to år. Denne spådommen kan nok raskt avkreftes av alle og enhver som bruker epost.

For moro skyld: humor-nettstedet Rinkworks har en fin samling feilslåtte spådommer om fremtiden.