MODERNISERE: Arne Næprud, Vice President and Customer Partner i Kyndryl Norway, som leverer it-infrastrukturtjenester, sier at virksomheter i dag gjerne ser etter måter å modernisere stormaskinmiljøet på for å oppnå økt effektivitet, smidighet og innovasjon. (Foto: Kyndryl)

Sparer milliarder på stormaskinmodernisering

I en ny undersøkelse fra Kyndryl, basert på svar fra 500 it-ledere, oppgir respondentene besparelser på 12,5 milliarder dollar på stormaskinmodernisering. Nesten samtlige sier at stormaskin er avgjørende for deres forretningsdrift.

9 av 10 sier at stormaskinen fortsatt er avgjørende for deres forretningsdrift på grunn av forhold som sikkerhet, pålitelighet, ytelse og fleksibel flytting til skyplattformer. Bare 1 prosent av respondentene planlegger å flytte alle arbeidsbelastninger helt ut av stormaskinen.

Det kommer frem i en undersøkelse gjort av Coleman Parkes Research på oppdrag fra Kyndryl, basert på svar fra 500 bedrifts- og it-ledere globalt.

Undersøkelsen viser også at 95 prosent av virksomhetene som søker å transformere sine stormaskinmiljøer flytter minimum noen av stormaskinapplikasjonene sine til skybaserte eller distribuerte plattformer. I dagens konkurransepregede og raskt skiftende forretningsmiljø, leter virksomhetene etter måter å modernisere stormaskinmiljøet på for å oppnå økt effektivitet, smidighet og innovasjon.

– Tre hovedtilnærminger er modernisering på stormaskinen, integrering med hyperskalere og flytting til skyen. Nesten alle virksomhetene i undersøkelsen bruker en kombinasjon av disse, ved å vurdere egenskapene til hver plattform og skreddersy prosjektene til sine forretnings- og tekniske behov, sier Arne Næprud, Vice President and Customer Partner i Kyndryl Norway, i en pressemelding fra selskapet.

Lønnsomt

Undersøkelsen viser også at investeringene i modernisering gir økt lønnsomhet og reduserte kostnader. Respondentene rapporterer totalt sett om kostnadsreduksjoner på 12,5 milliarder dollar, i snitt 25 millioner dollar per virksomhet per år, og lønnsomhetsøkning på mellom 9 og 11 prosent. 

De indikerer også at moderniseringen gir næring til innovasjon ved å åpne for økt skalerbarhet og raskere tid til markedet. 

Virksomhetene deler en felles bekymring for sikkerhet, og dette angis som den viktigste faktoren ved valg av transformasjonsstrategi. Sikkerhet angis også som et viktig element for å lykkes med moderniseringsprosjekter, og som det mest populære temaet for opplæring og oppgradering.

 Synkende stormaskinferdigheter er også en stor utfordring for mer enn halvparten av de undersøkte virksomhetene. 74 prosent svarer at de er avhengige av å støtte seg til eksterne selskaper for å lykkes med transformasjonen grunnet kompetanseutfordringer internt.