PÅ VAKT: Sebastian Stensholm i Kyndryl overvåker stormaskiner 24/7/365, men tar seg gjerne en pause på jobbens takterrasse. Om han da ikke er på hjemmekontor. (Foto: privat)

SOMMERKONTORET: Sørger for at du får kjøpt deg is, problemfritt, i sommer

SOMMERKONTORET: Sebastian Stensholm i Kyndryl jobber som Senior Associate, Computer Operations. Eller mainframe-operatører, om du vil.

Publisert Sist oppdatert

Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

Jeg jobber som Senior Associate, Computer Operations i Kyndryl, som er verdens største leverandør av it-infrastrukturtjenester. Kort fortalt bistår Kyndryl tusenvis av virksomheter i over 60 land med design, bygging, drift og modernisering av teknologisk infrastruktur som virksomheter og samfunnet er avhengig av. I min avdeling kaller vi oss for mainframe-operatører. Mainframe, eller stormaskin om du vil, har eksistert siden 60-tallet og er fortsatt en veldig relevant teknologi for eksempelvis banker, flyselskaper og andre storbedrifter med behov for å prosessere en enorm mengde transaksjoner på kort tid, så fort som mulig. Vi overvåker disse systemene 24/7/365 for å sikre god og stabil drift. Eksempelvis for at transaksjonen går gjennom som den skal når du drar kortet for å kjøpe en is i sommer.

Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

Jeg synes det går veldig bra. Det er alltid noen som må jobbe, og jeg og kollegene mine klarer å fordele vakter veldig bra slik at alle får litt ferie i sommer. Jeg liker å være sosial spesielt i sommermånedene. Derfor er det litt kjipt å måtte jobbe når alle andre er ute i sommervarmen, men man finner som regel tid etter jobb. Det er jo også greit å få jobbe litt i fred og ro mens alle andre er på ferie.

Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

Jeg har en blanding av hjemmekontor og kontor på jobben. Kyndryl har nylig flyttet til toppmoderne kontorlokaler i Øvre Vollgate i Oslo sentrum. Her har vi blant annet en flott takterrasse som kommer godt med i pausen på solfylte dager.

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte, hvor vi spør folk i it-bransjen om hvordan de har det på jobb i sommer.

Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

I fritiden min kommer jeg til å gå ut og være sosial med venner. Jeg er veldig glad i å bade, og slik temperaturene har vært så langt ser jeg for meg mye bading i sommer. Jeg drar også ned til Råde der foreldrene mine har campingplass og båt, som passer godt med badeplanene mine i sommer.

Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

Jeg anbefaler boken Raven One hvis du har interesse for jagerfly. På seriefronten er jeg litt sent ute med denne, men jeg har nylig begynt å se på The Wire som originalt kom ut i 2002 og som alle bør se.