HURTIGLADING: LG Innotek starter levering av trådløs hurtiglader for smarttelefoner. Foto: LG Innotek

Trådløs hurtiglader

Koreanske LG starter salg av trådløse hurtigladere. Halvfullt på 30 minutter er målet.

Det er LG Innotek som annonserer at de satser på 15 watts ladeplater for trådløs lading etter WPC- og AirFuel-standarden. Dette er tre ganger dagens vanlige 5 watts trådløs kapasitet, men den er bakoverkompatibel med enheter som kun støtter 5 watt maksimal effekt.

Dette skal i teorien kunne gi 50 prosent av full kapasitet på 30 minutter for en vanlig smarttelefon.

Enkel design

Som andre trådløsladere er denne designet som et tefat med tilkopling til nett, og fargene hvitt og grått, svart eller trehvit. Smartmobiler som støtter ladestandarden legges på plata, og så lades batteriet så lenge det er kontakt. De fleste medium og høyende smarttelefoner med Android og Windows har støtte for slik lett

Som en del av Wireless Power Consumption-standarden så legger LG inn sikkerhetsmekanismer. Om telefonen står i fare for å overopphetes, kuttes ladingen automatisk.

- Siden trådløse ladeplater er knyttet til kundenes behov for enkel og trygg lading, så skal vi oppfylle disse forventingen gjennom bedre yteevne og produktkvalitet, sier Heo Sung til ETNews. Heo er sjef for komponentproduktene hos LG Innotek.

Ladeplatene til LG skal selges via ordinære kanaler i Europa, Nord-Amerika og Australia med salgsstart denne måneden. Prisene er ikke gjort kjent.

Ladeutfordring

Lading, batterier og koreanske produsenter har vært i vinden i høst. Blant annet så var en av de første spekulasjonene rundt hva som gikk galt i Note 7-telefoner fra Samsung knyttet til lading. Samsung la til rette for ekstrem hurtiglading av fysisk små batterier med stor kapasitet på kort tid. At dette alene kan ha utløst selvantenning var naturlig nok en enkel konklusjon, som ikke er blitt verifisert. I alle fall ikke foreløpig.