OFFICE 2019: Microsoft har tatt konsekvensene av at ikke alle Office-brukerne er villige til å abonnere. (Bilde: Microsoft)
OFFICE 2019: Microsoft har tatt konsekvensene av at ikke alle Office-brukerne er villige til å abonnere. (Bilde: Microsoft)

Office 2019 kommer i 2018

Microsoft vil helst ha alle kundene over på et Office 365-abonnement, men de må bite i gresset overfor dem som ikke vil binde seg til en løpende avtale.

Publisert Sist oppdatert

Microsoft annonserte nylig at Office 2019 vil komme i løpet av andre halvdel av 2018, ifølge IDG News.

Office 2019-suiten vil ha standardappene Word, Excel, PowerPoint, Outlook, samt serverapper som Exchange, Sharepoint, og Skype for Business. Det er ventet at Microsoft vil tilby forskjellig versjoner av Office 2019, inkludert en Mac-versjon.

Microsoft kaller Office 2019 en suite med faste eller varige (perpetual) apper, fordi kundene betaler for dem én gang, i stedet for å måtte gå inn på en abonnementsordning, av den typen som gjelder for Office 365.

Microsoft foretrekker at kundene heller skal gå inn på abonnementsordningen, med månedlig eller årlig betaling og regelmessige oppdateringer med nye funksjoner. Med en slik ordningen betaler kundene mer, men betalingen strekker seg over en lenger tidsperiode. Imidlertid er de klar over at mange ikke vil abonnere og som foretrekker en lokal installasjon.

Office 365 for flere enheter

Office 365 har kontinuerlig oppdateringer med utvikling av appene. For mange kunder kan imidlertid en fast programpakke uten kontinuerlige oppdateringer være mer en nok. Office 2019 vil få en del nye funksjoner som dataanalyse for Excel, morfing og zoom-overganger i Powerpoint og så videre, men dette blir en engangsoppdatering for dem som kjøper suiten som en programpakke.

Viktigere er det at et personlig abonnement gjelder for mer enn en enhet – for en pc, et nettbrett og for en smarttelefon. Office 2019 kan kun installeres på én pc.

Microsoft har pr i dag ikke oppgitt noen pris for den nye versjonen av Office 2019.