FØLGER FARGEN: Har du Philips Hue belysning, kan du fra nå av la Vivaldi nettleser sette fargen på dem, etter fargen på nettsiden du besøker. (Foto: Vivaldi)
FØLGER FARGEN: Har du Philips Hue belysning, kan du fra nå av la Vivaldi nettleser sette fargen på dem, etter fargen på nettsiden du besøker. (Foto: Vivaldi)

Vivaldi har sett lyset

Nyeste versjon lansert i dag, med kontroll over lyspærer.

Publisert Sist oppdatert

I dag slapp Vivaldi sin nyeste versjon av nettleseren sin, versjon 1.5. Den største nyheten der er at nettleseren kan kontrollere fargen på dine Philips Hue lyspærer etter hovedfargen på nettsiden du besøker. Denne funksjonaliteten eksperimenterte selskapet med allerede i september, da Computerworld avla en visitt i Vivaldis lokaler i Oslo.

IoT nettleser

Vivaldi har dermed offisielt tatt skrittet ut fra bare nettleseren og inn i tingenes internett (IoT – Internet of Things).

— Dette er bare et første skritt for oss, men tenk deg en verden der du kan få beskjed fra lysene dine om at en epost har kommet. Vivaldi handler mest om tilpasningsmuligheter og fleksibiblitet. Å integrere seg med IoT-enheter som Philips Hue gjør det mulig for Vivaldi å tilpasse seg deg og din hverdag, forklarer Jon von Tetzchner, direktør og grunnlegger av Vivaldi, i en pressemelding.

Flere funksjoner

Det er ikke bare lyskontrollen som er nytt i denne versjonen. I tillegg har selskapet lagt til flere forbedringer, noen av dem etterlyst av nettleserens brukere.

Den mest etterspurte funksjonen er at nå kan faner dras, i tillegg til at fanestabler og multiple faner kan dras omkring, også mellom åpne vinduer.

I tillegg har Vivaldi nå fått en langt enklere tilgjengelig knapp for lesemodus, den befinner seg nå til høyre i adresselinjen i nettleseren. Vivaldi har også en funksjon for å legge til egne notater sammen med nettsider, og nå har denne muligheten til å ta et automatisk skjermbilde og lagre det sammen med notatet.

Den nyeste versjonen av Vivaldi finner du på selskapets nettsider.