FRISK SATSING: Jørgen Berg har ambisjoner om å snappe kunder fra de aller største leverandørene.

Procano kjøper Simpleo

Procano ønsker større slagkraft i smb-markedet.

Publisert Sist oppdatert

Procano var på jakt etter et selskap som matchet deres kultur og verdier, mens Simpleo ønsket å bli en del av en større virksomhet. 

-- Først og fremst er menneskene i Procano og Simpleo en god match, sier Jørgen Berg, administrerende direktør i Procano, som i Simpleo fant kompetanse, erfaring og kundefokus.

Kravstore smb-kunder

-- Vår nisje er kravstore smb-kunder som forventer høy kvalitet og single point of contact til en fornuftig pris» utdyper Berg. Han regner med å ville ta noen kunder fra de aller største leverandørene, men har ikke som mål å bli en av dem.

Han ser for seg en større grad av spesialisering for bransjen i framtiden:

-- Det innebærer systematisk utnyttelse av standardiserte leveranser og prosesser – enten det er kundens eget IT-system, private skytjenester eller skytjenester levert fra samarbeidspartnere som Microsoft. Sammen med utfyllende tjenesteleverandører vi har et nært samarbeid med, leverer vi en helhetlig, omfattende og integrert it-løsning til våre kunder. Vi tar ansvar for helheten, sier Berg.

Nyansettelser

Ambisjonen er at selskapet skal vokse, så i stedet for nedbemanninger i forbindelse med oppkjøpet er 4 nyansatte på vei inn til høsten, fordelt på Oslo, Brevik og Gjøvik. Selve fusjonen vil etter planen skje med virkning fra 1. januar 2017.

Sammen vil Procano og Simpleo ha 40 medarbeidere med avdelinger i Brevik, Gjøvik, Oslo og Stockholm. Hovedkontor vil fortsatt være i Oslo.

Selskapene omsatte i 2015 for over 67 millioner kroner, med et resultat før skatt på 2,3 millioner. Jørgen Berg vil fortsette som administrerende direktør i Procano og nåværende daglig leder i Simpleo vil bli salgssjef og inngå i ledergruppen i det fusjonerte selskapet.