Tofu.  Tofu tradisjonelt soyaprodukt med opphav i Asia. Det lages av soyamelk.
Foto: Unsplash/Sherman Kwan
TOFU:

Terraform-forgrening blir omdøpt til OpenTofu

Forgreningen (fork) blir med i Linux Foundation som åpen kildekode.

Publisert Sist oppdatert

Da HashiCorp kunngjorde at de endret sin Terraform-lisens i  august, utløste det en storm i åpen kildekode-samfunnet, og representerte faktisk en eksistensiell trussel mot oppstartsvirksomheter som ble bygget på toppen av det populære åpen kildekode-prosjektet. Samfunnet gikk til handling, og i løpet av uker hadde de skrevet et manifest, og kort tid etter lanserte de en offisiell forgrening kalt OpenTF. Dette melder Techcrunch.

Nå har denne gruppen tatt dette et skritt videre da Linux Foundation annonserte OpenTofu, det offisielle navnet på Terraform-forgreningen, som vil leve for alltid i regi av stiftelsen som et åpen kildekode-prosjekt. Samtidig annonserte prosjektet at det ville søke om oppføring i Cloud Native Computing Foundation (CNCF).

– OpenTofu er et åpent og fellesskapsdrevet svar på Terraforms nylig annonserte lisensendring fra en Mozilla Public License v2.0 (MPLv2) til en Business Source License v1.1 som gir alle et pålitelig, åpen kildekode-alternativ under en nøytral styringsmodell, sa stiftelsen i en uttalelse.

Navnet er bevisst lekent, sier Yevgeniy (Jim) Brikman fra OpenTofu-grunnleggerteamet, som også er medgründer av Gruntwork. 

– Jeg er glad for at reaksjonen din var å le. Det er bra. Vi prøver å holde ting litt mer humoristisk, sier Brikman til TechCrunch, men gruppen er dødsseriøs når det gjelder å bygge en åpen forgrening.

– Må være åpent

Brikman sa at HashiCorp forlot utbrytergruppen med lite annet valg enn å lansere forgreningen: 

–HashiCorp, gi dem full kreditt, gjorde en utrolig jobb med å få prosjektet dit det er i dag. Men kjernebyggeklosser som Terraform må alltid være åpen kildekode. Det er bare en grunnleggende tro som vi alle har – og det var sjokkerende da lisensen ble endret til en ikke-åpen kildekode-lisens, sa han.

Terraform gir utviklere muligheten til å behandle infrastruktur som kode og beskrive hvordan applikasjonen og infrastrukturen fungerer sammen, noe som sparer masse tid som tidligere ble brukt på koding.

I tillegg til Gruntwork inkluderer de andre medlemmene av grunnleggergruppen Harness Labs, Scalr, Env0 og Spacelift, alle selskaper som er avhengige av åpen kildekode-versjonen av Terraform som en grunnleggende byggestein i selskapene sine. Jyoti Bansal, medgründer og administrerende direktør i Harness, sier at de grunnleggende selskapene gjør det de trenger å gjøre for å sikre at prosjektet forblir åpent.