TEST: Logitech Signature K650

ERGONOMI: Logitech Signature K650 skal være en ergonomisk hverdagshelt - lever den opp til dette? (Foto: Logitech)
ERGONOMI: Logitech Signature K650 skal være en ergonomisk hverdagshelt - lever den opp til dette? (Foto: Logitech)

Tastatur for viderekomne kontorister

For en avansert (eller kanskje enkel) bruker vil dette tastaturet levere på de sentrale punktene.

Publisert Sist oppdatert

Logitech Signature k650 er et trådløst tastatur ment for daglig bruk på kontoret, som også har en mus i samme serie. For teams-helten er det kanskje et tastatur som hjelper på effektivitet, men for en mer "kjapp og gæli" type blir det ikke helt riktig.

Førsteinntrykk

Vi har testet den mørke varianten av tastaturet, men den kommer også i en hvit utgave. Designet er ikke spesielt pent, og tastaturet virket ekstra stort på grunn av den ergonomiske håndleddshvilen i bunn. Det blir mye luft. Og da er det ikke akkurat tastaturet for et komprimert hjemmekontor. Tastaturet er trådløst og kommer med to AA-batterier som skal gi rundt 36 måneder bruk.

Taster

Logitech kaller det “dypt avdempede taster” og det skal gi en mer tilfredsstillende skriveopplevelse, samt håndleddsstøtte i bunn. Det stemmer: det er en veldig behagelig tasteopplevelse, men på bekostning av fart. Undertegnede skriver en del, gjerne raskt, og det oppleves ikke som en spesielt bra match med dette tastaturet.

Som nevnt oppleves tastaturet veldig stort. Både håndleddsstøtten og panelene for hurtigtaster bidrar her, samt den ekstra plassen til 5 volumknapper.

Den viderekomne kontorist trenger kanskje en emojioknapp og et menneske som prater på tastaturet sitt. Det gjør ikke undertegnede. Den eneste hurtigtasten jeg hadde behov for var bluetooth-parringen, og den gangen jeg trykket på låseknappen var det jo greit nok praktisk. Men det er 2 av ganske mange knapper som man klarer seg uten.

Rekkevidde og annet

Det er en trådløs rekkevidde på 10 meter. Det kan nok godt tenkes at dette er praktisk dersom tastaturet brukes i forbindelse med en større skjerm i et møterom eller et auditorium. For testens skyld har vi tatt med oss tastaturet rundt 8 meter unna i et annet rom, og da vi kom tilbake var det tekst på skjermen.

LUFTIG: K650-tastaturet er luftig. (Foto: Logitech)
LUFTIG: K650-tastaturet er luftig. (Foto: Logitech)

Det er et pluss at materialet er resirkulert, men det er ikke spesielt pent materiale. Tastaturet er trådløst, men kan ikke brukes med mer enn én enhet av gangen. Den kan brukes med Ipad. Når tastaturet blir brukt med Mac kan man bruke samme tastesnarveier selv om ikke tastene er like, eksempelvis hvis du klipper og limer kan du bruke samme tast som på Mac istedenfor de du vanligvis bruker på Windows.

Konklusjon

Passer den perfekt til undertegnedes daglige behov på jobben, slik Logitech beskriver k650? Nja, det kan vi ikke helt si. Men for en som har mange møter, skriver i et moderat tempo og liker en behagelig om noe tung tasteopplevelse, med raus kontorplass eller med dataskjermen langt unna - kjør på. Eller hvis du ikke er så kresen på tastatur og gjerne vil ha ergonomisk støtte for håndleddene.

K650 koster rundt 500 kr og det er helt kurant med funksjonene den leverer.