TEST: Logitech Lift Vertikal Ergonomisk Mus

ERGONOMI: Den vertikale Lift skal bidra til en bedre håndstilling på lange dager. (Foto: Logitech)
ERGONOMI: Den vertikale Lift skal bidra til en bedre håndstilling på lange dager. (Foto: Logitech)

Forbanna komfortabelt

Logitech sin nye vertikale mus gjør jobben og vel så det.

Publisert

Logitech sin nye Lift Vertikal Ergonomisk Mus er en mus der hånda hviler sidelengs, og ifølge Lift i 57 graders vinkel. Med denne håndposisjonen skal angivelig håndleddet belastes mindre gjennom dagen, noe som også har effekt på armen og overkroppen.

Lift skal passe for små til mellomstore hender og kommer i fargene svart, hvit eller rose. Den har opptil 2 års batteritid med et enkelt AA-batteri. Du kan veksle mellom tre separate enheter med en knapp på undersiden av musa, med tre tilhørende led-lys som indikerer hvilken enhet du er koblet til. Det er også mulig å få musen i venstrehendt variant.

Annerledes utseende

Det krever kanskje litt tilvenning, særlig det litt spesielle designet. Men det er det verdt.

Førsteinntrykket er at denne musen er annerledes. Den er ganske høy, naturlig nok, siden den er vertikal. Den har to farger og teksturer. Framsiden av musa er en lysere farge med glattere tekstur, mens baksiden av musa er mørkere med en ruere tekstur.

Den hvite musa som vi har testet er ikke spesielt stilig, men den er til gjengjeld veldig god å holde. Det trekker litt ned at det kjapt blir bruksmerker.

Hånden hviler, og tommelen er støtt plassert. Undertegnede har en såkalt liten eller mellomstor hånd, men vi har også testet musen for store hender. Konklusjonen er at hvis du har store hender burde du velge en annen mus, for denne blir for liten.

I likhet med Mx-serien har Lift Vertikal en gummi-aktig tekstur. Det gjør at den er behagelig å holde og at vi får et solid grep. Det krever kanskje litt tilvenning, særlig det litt spesielle designet. Men det er det verdt.

Smart scrolling

Lift veier 125 gram, som er litt tungt for en standard mus, og har en bevegelsesoppløsning på 4000 dpi. Vi har tidligere testet to superlette mus, Logitech Pro X Superlight eller Steelseries Aerox 3 Wireless, for dem som foretrekker en lettere opplevelse.

Den kommer med fire programmerbare knapper og Smartwheel, som veksler sømfritt mellom kontinuerlig og enkeltvis scrolling. Det er ikke noe vi biter oss spesielt merke i, men det skal sies at det scrolles kjapt ned en nettside ved behov.

Prisen ligger på rundt 850 til 900 kroner, noe som er litt stivt. For Logitech er deres ergonomiske varianter det dyreste de har å tilby. Når det gjelder det generelle tilbudet av ergonomiske (vertikale) mus så er det ikke akkurat et stort utvalg uansett, men du finner mange billigere alternativer. Det er også et par ergonomiske vertikale mus med flere funksjoner tilgjengelig fra andre merker, men de er til gjengjeld minst en tusenlapp dyrere.

Konklusjon

Helhetsinntrykket er at denne vertikale musen er verdt pengene, den er penere designet enn konkurrentene, og den har et godt gummigrep som flere Logitech-mus har og færre konkurrenter innen vertikal ergonomitet kan skilte med.

Resultatet er uansett at vi er overbevist. Undertegnede har konvertert til vertikalt mus. Om det er noe mer ergonomisk på sikt er vanskelig å si, men det er hvertfall forbanna komfortabelt å leve i øyeblikket.