Multipass gir Ubuntu Linux-støtte for Apple Silicon

Start stoppeklokken: Ubuntu lover at du kan få et Ubuntu VM til å kjøre på 20 sekunder.

Publisert

Riktignok er Parallels Desktop for Mac i gang med virtualisering, blant annet av Windows 11 on ARM (WOA), men dette operativsystemet er som kjent fremdeles under utvikling hos Microsoft. Og gir deg kanskje ikke tilgang til de programvareløsningene du er på jakt etter.

Asahi Linux er et lite prosjekt for å få en Linux-port i sving på den nye maskinvare-platformen som et fullverdig OS, men dette kommer nok fremdeles til å ta tid før det oppnås tilstrekkelig modenhet. Fremdriftsmessig mener man nå at Asahi er på et basalt nivå som en Linux-desktop, endog uten grafisk akselerasjon.Canonical, Ubuntu Linux-publisist, er derimot klare med M1-støtte for Multipass v1.8.

Med Multipass kan du få en Ubuntu virtuell maskin (VM) igang med én enkel kommando. Og du kan kjøre en prototype på skybaserte oppstarter (launches) gratis.Multipass har kryss-platform støtte for Linux, og trenger minimalt med oppsett. Og det er faktisk ingen overdrivelse - Linux kan startes som virtuell maskin men kun én kommando og på under 20 sekunder. Men det skal påpekes at det ikke er snakk om en hel desktop-implementering, men et lett miljø for utvalgte kommandoer. Som for eksempel som et alternativ til Docker Desktop.

Du kan laste ned Multipass for macOS fra multipass.run her. Via Ubuntu