Windows 10 kjøres nå angivelig på 164 millioner PC-er på verdensbasis.
Windows 10 kjøres nå angivelig på 164 millioner PC-er på verdensbasis. 

Stor Windows 10-oppgradering neste år

Den neste store oppdateringen av Windows 10 vil gjøre det lettere å fortsette med jobben på en annen enhet.

Redstone er kodenavnet for den neste store oppdateringen av Windows 10, og den er ventet neste sommer.

Oppdateringen med kodenavn Threshold 2 er like rundt hjørnet, men det kommer til å være en ganske liten oppdateringen sammenlignet med Redstone, ifølge nettstedet Winbeta.

Så langt har det lekket ut veldig lite om Redstone-oppdateringen. Grunnen skal være at Microsoft hittil har gjort det meste av arbeidet med den alene, uten å involvere utenforstående utviklere.

Kontinuitet

Den store nyheten i Redstone, som opprinnelig var myntet på Threshold 2-oppdateringen som kommer i disse dager, er muligheten til å begynne på en oppgave, for eksempel å skrive en epostmelding eller et Word-dokument, på én enhet og fortsette på en annen uten å måtte fikle med å kopiere eller mellomlagre dokumentene.

Løsningen skal være omtrent som Kontinuitet og Handoff i Apple-verdenen. Når en Mac og en IOS-enhet, altså en Iphone eller en Ipad, befinner seg i nærheten av hverandre, kan de automatisk utveksle informasjon om hva du holder på med på de to enhetene og la deg fortsette arbeidet der du slapp når du begynner å benytte den andre enheten.

Ifølge Winbeta skal dette fungere omtrent likt i Windows 10 etter at Redstone-oppgraderingen kommer ut til sommeren, selv om det foreløpig ikke er kommet ut noe særlig med detaljer om løsningen.

Også for tredjeparts-utviklere

Derimot synes det klart at Microsoft kommer til å gjøre teknologien tilgjengelig for eksterne utviklere. Dermed er det sannsynlig at løsningen kommer til mange andre programmer også, ikke bare Microsofts egne.

En slik kontinuitetsløsning i Windows 10 vil være et fint tilskudd til Continuum-teknologien, som sikrer et likt brukergrensesnitt enten man jobber på mobil, nettbrett og pc, skriver amerikanske PC World i en kommentar. 

En annen endring som er ventet i Redstone-oppgraderingen, er at tredjeparts-utviklere vil kunne levere utvidelser til Microsofts nye nettleser, Edge, som følger med Windows 10. Microsoft har tidligere kunngjort at en slik løsning vil komme en gang til neste år.