CONTINUUM: Microsoft demonstrerer hvordan en Windows-mobil kan vise innholdet tilpasset en stor pc-skjerm.

Continuum krever ny mobil

Microsofts nye Windows 10-grensesnittveksling forutsetter ny mobil.

Microsofts nye teknologi for automatisk å tilpasse skjermvisningen til ulike skjermstørrelser, vil ikke fungere på dagens Windows Phone-mobiler.

Dette har Windows 10-ansvarlig hos Microsoft, Gabriel Aul, nå bekreftet.

På spørsmål om eksisterende enheter vil være kompatible med Continuum, svarer Aul følgende i en twittermelding:

– Continuum for PC vil fungere på en hvilken som helst enhet med berøringsfølsom skjerm. Continuum for telefoner vil kreve nye maskinvare.

Mobil blir fullverdig pc

Microsoft benyttet Build-utviklerkonferansen i forrige uke til lå demonstrere Continuum-teknologien, som kan gjøre en Windows-mobil til en fullverdig pc når den kobles opp mot en pc-skjerm og utstyres med mus og tastatur. 

Dette kan for eksempel få stor betydning for teknologispredningen i fattige land. 

En annen effekt er at at Continuum i kombinasjon med Microsoft nye universelle app-strategi kan bidra til at Microsoft kommer seg rundt problemet med altfor liten apputvikling på Windows Phone-plattformen.

Fram til nå har et stort flertall av utviklerne som lager apper for mobiltelefoner og nettbrett, foretrukket å gjøre dette for Android- og IOS-plattformene.

Krever ny maskinvare

Problemet er bare at dagens Windows-baserte mobiler ikke er i stand til å rendre to forskjellige skjermbilder i forskjellig størrelse, som er det som skjer når man kobler en Windows-mobil til en større pc-skjerm. 

Ifølge amerikanske PC World er det fortsatt uklart nøyaktig hva slags ny maskinvare som kreves for at Continuum-teknologien skal fungere på mobiler.

Som kjent har Microsoft etter oppkjøpet av Nokias mobildivisjon satset på forholdsvis rimelige mobiler i forsøket på å få opp markedsandelen til Windows-mobilene. Det kan hende det trengs kraftigere flaggskip-modeller for at Continuum-teknologien skal fungere ordentlig, og ryktene vil ha det til at slike modeller nå er i anmarsj.

Rykter om nye Lumia-flaggskip

PC World siterer rykter om at Microsoft nå har to nye mobiler under utvikling som kan være Continuum-kompatible. Kodenavnene er Cityman og Talkman. Førstnevnte skal ifølge ryktene ha en 5,7-tommers skjerm, tre gigabyte internminne og et kamera på 20 megapiksler. Talkman skal ha noe mindre skjerm, på 5,2 tommer.

Det er mulig at de nye Windows-mobilene er basert på en Snapdragon 810-brikke, skriver PC World. Dette betyr en kraftig åtte-kjerners prosessor med 64-bitsprosessering og mulighet for 4K Ultra HD-video.

Noen ny Lumia-flaggskipmodell vil imidlertid ikke komme i salg før Windows 10 er på markedet. Dét gjorde Microsoft klart allerede i januar, da selskapet for første gang viste Windows 10 på en mobil.

Også for andre mobilmerker

Ifølge en annen twittermelding fra Gabriel Aul hos Microsoft har selskapet også planer om å åpne Windows 10 Insider-programmet for andre enn bare Microsofts Lumia-mobiler. Dette kan blant annet omfatte Windows-versjonen av HTC One M8.

Aul har imidlertid ikke sagt noe ennå om tredjeparts Windows-mobiler vil støtte Continuum-teknologien.