RASKERE: Betavesjonene av Windows 10 skal komme raskere, lover Microsoft.

Øker takten på Windows 10

Microsoft lover raskere utgivelsestakt for betaversjonene av Windows 10.

Publisert Sist oppdatert

I en tweet før helga lovte Microsofts utviklingssjef for Windows 10, Gabriel Aul, å øke oppdateringstakten for Windows 10 Technical Preview. Siden dette operativsystemet kom på banen i oktober, har oppdateringstakten for betautgavene vært langt lavere enn det mange hadde forventet.

Microsoft har delt inn lanseringstoget for betaversjonene til Windows 10 i to spor: «Fast» og «Slow», der førstnevnte skal sikre testerne den aller nyeste koden og funksjonaliteten, på bekostning av gjennomtestet kode. De som ikke ønsker risikoen med den nyeste og minst testete koden anbefales å koble seg på det langsommere toget, der koden skal inneholde langt færre feil.

Det har vært diskutert i Microsoft om selskapet kom til å starte opp et eget lanseringstog som er raskere enn Fast for de aller mest funksjonshungrige betatesterne, men dette har altså blitt droppet, til fordel for et raskere Fast-program.

Selv om det er betatesterne som bryr seg mest om hvor raskt Microsoft slipper ny funksjonalitet i betaversjonen, finnes det også en annen side av saken: Microsoft har tidligere uttalt at Windows 10 kommer til å oppdateres langt oftere enn tidligere Windows-versjoner, også etter lanseringen.

Dermed ser mange på betaprogrammet som trening for et helt annet utgivelsesregime enn det selskapet har praktisert fram til nå, for å se om programvaregiganten virkelig klarer å levere produkter på denne måten.