NYHET: 

EU FØLGER MED: Microsoft forpliktet seg i fjor til å investere over 10 milliarder dollar i OpenAI, men har sagt at de ikke har gått inn på eiersiden. (Foto: Stephen Brashear/Getty Images for Microsoft)

EU undersøker Microsofts investering i OpenAI

EU har satt i gang innledende undersøkelser av Microsofts investering i ChatGPT-utvikleren OpenAI for å sjekke om det er en forkledd fusjon.

Publisert Sist oppdatert

Microsoft forpliktet seg i fjor til å investere over 10 milliarder dollar i OpenAI, men har sagt at de ikke har gått inn på eiersiden. EU-kommisjonen har tidligere sagt at de følger utviklingen nøye.

– EU-kommisjonen sjekker om Microsofts investering i OpenAI kan vurderes under EUs fusjonsforordning, sier kommisjonen i en uttalelse.

13. desember i fjor skrev Computerworld en sak om at britiske konkurransemyndigheter undersøkte akkurat det samme som EU nå går inn i. 

Microsoft sier at deres samarbeid med OpenAI, inngått i 2019, har fremmet mer innovasjon innen kunstig intelligens og konkurranse samtidig som begge selskapers uavhengighet er bevart.

– Det eneste som har endret seg nylig er at Microsoft vil ha et styremedlem med observatørrolle og uten stemmerett i OpenAIs styre, sier en talsperson for Microsoft.

(©NTB)