OFFICE365: Ny modul i web-grensesnittet med Microsoft Planner (Foto: Microsoft)

Microsoft lanserer ny prosjektstyrings-app

Microsoft Planner blir del av kvalifiserende Office 365-abonnementer verden over for både firma- og undervisningsmiljøer.

Publisert Sist oppdatert

Microsoft har allerede prosjektstyrings-programmet MS Project i porteføljen, men lanserer nå webappen Microsoft Planner som en konkurrent til Trello og Asana.

Microsoft Planner blir tilgjengelig for alle med Office365-abonnementer av typen Office 365 Enterprise E1–E5, Business Essentials, Premium og Education.

Dette blir en løpende, verdensomspennende utrulling som skjer automatisk uten behov for installasjon eller IT-support.

Webapp

I første omgang er dette en web-app, men for fremtiden vil det bli egne apper for iOS, Android og Windows. Ikke Mac, med andre ord, men takket være webappen bør ikke det by på større utfordringer - det eneste måtte være programvare-tillegg for bruk sammen med Outlook eller andre applikasjoner.

Dra og slipp

Microsoft Planner er veldig grafisk orientert, med grafisk tildeling av temaer i såkalte boards og med enkeltoppgaver som komponenter innenfor disse som med hjelp av dra-og-slipp enkelt kan allokeres til ulike ressurser.

Planner vil til å begynne med ha en noe enklere oppbygging enn det mer omfattende MS Project, med Gantt-diagrammer og dess like, men vi kan regne med videreutvikling over tid.

Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Via Microsoft