POWERPOINT: De som melder seg på Office Insider-programmet, kan medvirke til at nye funksjoner dukker opp i Office 2016-oppdateringer, ifølge Microsoft.

Ønsker flere Office 365-testere

Microsoft synes at den utstrakte betatestingen av Windows 10 var så vellykket at selskapet vil gjøre det samme med Office 2016.

Microsoft lanserte Office 2016 i ferdig versjon tidligere i høst, og nå er programpakken innlemmet i Microsofts Office Insider-program.

Påvirke utviklingen

Dette innebærer at Office-brukere kan være med på å påvirke utviklingen av kommende forbedringer og oppdateringer av programvaren.

Office Insider-programmet gir dessuten tidlig tilgang til nye funksjoner før de slippes til ordinære brukere.

Office Innsider-programmet har for så vidt eksistert en stund, også i forkant av lanseringen av Office 2016. Det nye nå er at det er oppgraderinger og videreutviklingen av den ferdige Office 2016-versjonen det dreier seg om, ikke betaforløperne til det samme programmet.

For Mac senere

Insider-utgaver av Office 365 er nå tilgjengelige for Windows- og Android-versjoner av programvaren. Mac-brukere må vente noen få måneder til, skriver amerikanske PC World og viser til Microsofts informasjon om Insider-programmet på nettet.

Ikke gratis

Insider-programmet for Office skiller seg imidlertid fra Insider-programmet for Windows 10 på ett vesentlig punkt: Det er ikke gratis. Du må være Office 365-abonnent for å få tilgang. Du må altså ha et løpende abonnent på enten Office 365 Home, Office 365 Personal eller Office 365 University for å være med på Insider-programmet.

På Microsofts norske nettsider logger man inn på sin Office 365-konto og går til siden med overskriften Flere installasjonsalternativer. Nederst på siden finner man en seksjon merket Andre versjoner av Office, og der er Office Insider et av valgene. Man kan velge mellom 32- og 64-bits-versjonene av Office; Microsoft anbefaler 32-bits for å unngå potensielle kompatibilitetsproblemer, heter det.

Gode erfaringer

Det er altså erfaringene fra bred testing av nye funksjoner i utviklingen av Windows 10 som Microsoft nå håper å dra fordeler av også når det gjelder den fortsatte utviklingen av Office 365.

Tilbakemeldinger og tips fra betatesterne bidro faktisk til at flere nye funksjoner ble tatt med i operativsystemet, bekrefter en av lederne for Windows Feedback-teamet hos Microsoft, Samer Sawaya, i et blogginnlegg.