Oppdatering av Windows 10 kommer i mai

Microsoft har ikke gjort så veldig store endringer for brukerne.

Publisert Sist oppdatert

Windows 10 May 2020 Update (20H1) har i første rekke mange sikkerhetsoppdateringer for de forskjellige delene Windows består av. Brandon LeBlanc, som er Senior Program Manager Windows Insider Program, beskriver i sin blogg nærmere detaljer om dette.

Det er gjort viktige endringer i Cortana, Innstillinger, Søk, Virtual Desktops og Windows Subsystem for Linux (WSL) 2.

For i det minste engelskspråklige brukere er Cortana ikke lenger knyttet til Oppgavelinjen, men kan brukes som et vanlig vindu. Du skal også kunne kommunisere skriftlig med Cortana, ikke bare med tale.

Bedre indeksering

Windows Søk er forbedret med spesielle algoritmer for å styre bruken av disk og kontrollere når indeksering foregår. Noe mer spesielt er at Søk nå kan foreta stavekontroll. Det er ikke helt klart hvordan det vil fungere i praksis. Nytt er også Quick Searches, som skal bidra til kjapt å finne for eksempel værmelding på nett.

Windows Subsystem for Linux 2 (WSL2) får en full Linux-kjerne, som også kan oppdateres via Windows Update. Det skal være forbedringer i minnebruken.

Bestem navn på bordet

Windows Desktops vil nå beholde innstillingene etter omstart, og du kan nå gi de enkelte egne navn.

I Innstillinger skal du nå finne innstillinger som tidligere bare var tilgjengelige i Kontrollpanelet, som Microsoft ikke lenger snakker så høyt om.

Oppgavebehandling (Task Manager) har flere nyheter som blant annet lar deg overvåke temperaturen på grafikkortet. Det skal gå raskere å pare Bluetooth-enheter med nye Swift Pair.

Microsoft har laget en oversikt over nyhetene her.