DATOHINT: En dato i en nylig lekket versjon av Windows 10 hinter at Microsoft er klar for RTM denne uka. (Skjermdump: IDGNS)

Bare finpuss igjen for Windows 10

Windows 10 er like rundt hjørnet, og forventes RTM-klar denne uka. Men ikke alle vil ha muligheten til å laste ned Microsofts nyeste operativsystem første dag.

Denne uken er Microsofts utviklere visstnok i ferd med å legge siste hånd på Windows 10. Det nye operativsystemet skal sendes til produsentene denne uka, ifølge The Verge og Neowin.

Med RTM-versjonen i hendene, altså "release to manufacturing", kan maskiner som skal ut i salg om en måneds tid klargjøres med Windows 10.

Informasjonen skal komme fra en lekket versjon av Windows 10, build 10163. I kalender-applikasjonen på denne versjonen er det nemlig lagt til en merknad med tittelen "RTM Sign-Off", ifølge bloggeren Wzor.

"Siste" Windows-versjon

Denne RTM datoen kommer i tillegg noe senere enn tidligere Windows-er. Vanligvis får produsentene 12-13 uker på seg, fra RTM til produktene med operativsystemet går i salg. 

Med Windows 10 sine under tre uker, kan det bli knapt med tid. Men det kan ha med Microsofts planer om løpende oppdateringer å gjøre. Windows 10 skal nemlig bli den "siste" punkt-versjonen av Windows. Heretter skal operativsystemet oppdateres løpende. At produsenten Dell har lovet å sende forhåndsbestilte Windows 10-enheter ut døra på landeringsdagen kan tyde på dette.

For eksempel spekuleres det i om kode for enkelte brukere som har takket ja til gratis oppgradering fra Windows 7 eller 8.1 vil begynne å sendes ut allerede denne uken.

De fleste må vente

Lanseringsdatoen for Windows 10 er satt til 29. juli, og Microsoft har reklamert ganske hardt for gratis oppgradering for eksisterende Windows 7 og 8.1-brukere. 

Nå viser det seg riktignok at de fleste ikke vil få Windows 10 allerede 29. juli, men må pent belage seg på å vente. Utvikler Terry Myerson i Microsoft skriver i en bloggpost at de første som får det nye operativsystemet blir fem millioner "Windows Insiders", altså it-profesjonelle, superbrukere og utviklere som deltar i Insider-programmet. 

Resten vil få operativsystemet videre utover sommeren.