ELSKET: Gode, gamle MS Paint er så populær blant Windows-brukere at Microsoft nå har "fredet" det.
ELSKET: Gode, gamle MS Paint er så populær blant Windows-brukere at Microsoft nå har "fredet" det.

MS Paint: Borte, ikke borte likevel

Et slags "opprør" på internett har fått Microsoft til å la være å skrote det 32 år gamle tegneprogrammet.

Publisert Sist oppdatert

Som en del av den kommende Windows-oppdateringen "Creators Update", varslet Microsoft 24. juni at de ville droppe gamle MS Paint. Det betyr at programmet ikke vil bli utviklet videre, og at det ikke lenger vil bli støttet.

Likt navn, ulikt produkt

Microsoft vil heller at brukerne skal gå over til 3D Paint, som kommer som en del av "Creators Update", men som allerede kan lastes ned her.

Men dette vekket mange fans av MS Paint. De klagde høylytt i alle kanaler, og  internett er effektivt til slikt. Selv i cyberspace hører Microsoft skrikene, og etter bare én dag gjorde Microsoft om vedtaket.

Blir gratistillegg

MS Paint skal fortsette å leve, men ikke som en del av standard Windows, men kunne lastes ned fra Microsofts Windows Store.

Megan Saunders, som leder Microsofts "3D for Everyone", og dermed 3D Paint, skriver i et blogginnlegg:

"Vi har i dag sett en utrolig strøm av støtte og nostalgi rundt MS Paint. Om det er noe vi har lært, er det at etter 32 år har MS Paint en mengde fans. Det har vært fantastisk å se så mye kjærlighet til vår trofaste, gamle app".

Skal tro hvor mye mas som skal til før vi får tilbake Word 2.0c, den beste tekstbehandleren Microsoft har hatt? (Dream on, red. anm).