FORNØYD: Kimmo Alkio, CEO i Tietoevry er glad for samarbeidet med Microsoft. (Foto: Tieto)

Tietoevry og Microsoft sammen om skytjenester

Inngår strategisk partnerskap.

Publisert Sist oppdatert

Tietoevry og Microsoft går nå sammen for å hjelpe kundene med å utnytte fordelene med offentlige og private skytjenester. Blant annet skal et utviklingsprogram, for å sertifisere 3000 ansatte i Tietoevry i Microsoft Azure, bidra til å etablere det største miljøet for Azure i Norden. 

Både Tietoevry og Microsoft har en sterk tilstedeværelse innenfor privat og offentlig sektor i Norden, skriver Tietoevry i en pressemelding.

Selskapene mener at de i fellesskap vil være i stand til å hjelpe nordiske kunder i deres transformasjon til sky med en kombinasjon av offentlig og hybride skyløsninger.

Tietoevry kommer også til å fokusere på å gjøre hovedvekten av sine programvareløsninger klare for sky på Azure, for raskere verdiskapning og raskere tilgjengelighet for kundene, heter det i meldingen.

Fordeler i fellesskap

– Vi er ekstremt glade for partnerskapet, sier Kimmo Alkio, CEO i Tietoevry.

Han mener at selskapenes felles globale kapasiteter og nordiske tilstedeværelse vil gjøre det mulig å gi kundene fordeler i form av skalerbarhet, bedre pålitelighet, større innovasjonskraft og mer avansert sikkerhet. 

– Ved å kombinere det beste av Microsofts og vår ekspertise kan vi akselerere kundenes transformasjon til sky, og gjennom dette digitale endringer over alle de nordiske samfunn. Kompetanseutviklingsprogrammet for å sertifisere tusenvis av ansatte i Tietoevry på Microsoft Azure gir store muligheter for den enkelte. Samtidig som vi får skapt den største talenthuben i regionen, sier Alkio i meldingen.

– Alle selskap og organisasjoner må gå igjennom en digital transformasjon for å utvikles og overleve, sier Vahé Torossian, CVP i Microsoft Vest-Europa.