INNRØMMELSE: Microsoft kommer EU-kommisjonen i møte. Selskapet åpner nå for at kundene kan kjøpe Office 365 uten å få Teams med på kjøpet. (Foto: Istock)

Microsoft bøyer av etter press fra EU – splitter Teams og Office 

Microsoft vil ikke lenger bundle Teams med Office i Europa. Selskapet lover også å legge til rette for konkurrerende leverandører. 

Publisert Sist oppdatert

For rundt en måned siden åpnet EU-kommisjonen en gransking knyttet til hvordan Microsoft bundler samhandlingsverktøyet Teams med Microsoft 365/Office 365-pakken. Kommisjonen mente det var urimelig at kundene ikke kunne kjøpe kontorstøtte-verktøyene i Office 365 til redusert pris uten Teams. I tillegg uttrykte kommisjonen at Microsoft må legge til rette for mer interoperabilitet mellom konkurrerende samhandlingsløsninger og Office 365.

Som er svar på EU-kommisjonens granskning rapporterer Microsoft i blogginnlegg at de nå vil begynne å selge disse produktene separat.

– Vi anerkjenner vårt ansvar som en stor teknologi-leverandør om å støtte opp under en sunn konkurransesituasjon. Vi setter pris på oppklaringene som har kommet frem på ulike problemområder etter ekstensive og konstruktive diskusjoner med EU-kommisjonen, skriver Nanna Louise Linde, visedirektør for EU-saker i Microsoft.

Balanserte interesser

Microsoft forplikter seg til, fra 1. oktober 2023, til å splitte Teams Fra Microsoft 365 og Office 365 i EU/EØS og Sveits. Selskapet vil også allokere mer ressurser til utvikling av interoperabiliteten mellom Microsoft og konkurrerende leverandører. Til slutt lover selskapet at de vil utvikle nye mekanismer som lar tredjeparts-løsninger støtte Office-applikasjoner.

– Vi tror disse endringene balanserer interessene mellom våre konkurrenter og forretningskunder i Europa – og gir dem tilgang til de beste løsningene til konkurransekraftige priser. Vi anerkjenner også at vi er i en tidlig fase av EU-kommisjonens formelle gransking. Vi vil derfor fremdeles samarbeide med kommisjonen og lytte til bekymringer i markedet, og i tillegg være åpen for å utforske pragmatiske løsninger – til nytte både for kunder og utviklere i Europa, skriver Linde.