Skype på mobilen

Skype går sammen med mobiloperatøren 3 om bredbåndstelefoni for mobiltelefoner.

Publisert Sist oppdatert

Skype har lansert sin første ip-telefoni-teneste for mobiltelefoner, i samarbeid med operatøren 3 Group. Tjenesten vil gjøre det mulig for 3-kunder å ringe verden rundt til andre Skype-brukere som er 3-kunder.

Kundene må ha et av 3s månedlige abonnementer for å kunne bruke tjenesten. Selskapet har ikke opplyst noe om pris, utover at abonnement vil dekke ubegrenset bruk "innefor rimelighetenes grenser". Men for mobilbrukere som ringer mye utenlands kan besparelsene være store, avhengig av abonnementsprisene.

Som på pc-en

- Det er nå mulig for 136 millioner Skype-brukere å bryte opp fra sine pc-er og ta i bruk Skype hvor enn de er, sa Skypes administrerende direktør Niklas Zennström under lanseringen i London torsdag.

Ifølge Zennström ser programvaren for mobiltelefoner helt lik ut som den for pc-er. Man sjekker om noen av Skype-kontaktene er logget på og klikker på kontakten for å ringe.

Les også guiden Alt om ip-telefoni, helt gratis

Betalte Skype-tjenester, som SkypeIn og SkypeOut, vil bli tilbudt mobilkunder neste år. Skypein gir kundene et telefonnummer som gjør det mulig å bli oppringt fra en fasttelefon, mens SkypeOut muliggjør samtaler via Skype til vanlige telefoner.

Bare Nokia

Men 3-tilbudet har sine klare begrensninger, og i Norge vil ikke tilbudet komme med det aller første. Operatøren 3 har ennå ikke satt i gang med noen virksomhet i Norge.

Dessuten vil Skype-tilbudet inntil videre bare virke sammen med Nokia N73, en av to telefoner som selges sammen med det nye tilbudet. Også Sony Ericsson W950i tilbys i abonnementet, men det skal ikke være avklart om denne har støtte for Skype.

Operatøren 3 Group, som er eid av Hutchison Whampoa, har 14 millioner mobilbrukere i blant annet Irland, Østerrike, Danmark, Italia, Australia, Sverige og Hong Kong.

Les mer om bredbåndstelefoni i vårt Kunnskapssenter