GODT FORMÅL: To samsung-telefoner ble sendt til værs. Den ene klarte ferden og blir auksjonert bort til inntekt for kreftforeningen.  
GODT FORMÅL: To samsung-telefoner ble sendt til værs. Den ene klarte ferden og blir auksjonert bort til inntekt for kreftforeningen.  

Sendte mobiler 30.000 meter til værs

Tre karer realiserte sin himmelske drøm ved å sende to Samsung-telefoner og et GoPro-kamera til værs. 

Publisert Sist oppdatert

- Vil dere være med å sende to mobiler og et kamera 30.000 meter til værs i en ballong?

Kristian Hjelbak, som er varehussjef for Elkjøp Megastore i Skien, trodde knapt sine egne ører da han nylig ble stilt dette spørsmålet mens han var på jobb.

Selv hadde han aldri hørt om et lignende prosjekt, men ettersom spørsmålet kom fra tre lokale entusister fra Skien, som insisterte på at det skulle få til dette, ønsket Elkjøp å bidra. "Dermed sendte vi to Samsung Galaxy S6-telefoner, samt et GoPro-kamera, på en reise ytterst få teknologiske produkter får mulighet til å være med på" sier Hjelbak i en pressemelding.

De to Galaxy-telefonene ble løftet til værs av en værballong fylt med helium, og målet var å komme rundt 30.000 meter opp fra jordens overflate.

Ballongen ble også utstyrt med et GoPro-kamera som sammen med den ene av mobilene filmet hele den spektakulære himmelferden fra start til mål.

Ville se om det gikk an

– Vi ville rett og slett se om det gikk an for tre hobby-karer å gjennomføre noe slikt og dette er faktisk en drøm vi har hatt lenge. Vi tror ikke det er så veldig mange som har gjort noe lignende og det hele viste seg jo å være veldig moro! Ballongen kjøpte vi på nettet og på forhånd hadde vi tatt i bruk et tjeneste på nett som viste sånn cirka omtrent hvor farkosten kom til å lande. Da fikk vi samtidig en rute for hvor ballongen skulle gå. Faktisk viste det seg underveis at disse beregningene stemte overraskende bra, sier Fredrik Eckholdt - en av karene bak det kreative stuntet.

Auksjonerer

Når romferden var over sørget en fallskjerm for at ballongen med telefonene og GoPro-kameraet ble fraktet kontrollert og sikkert ned mot jordens overflate igjen, heter det i pressemeldingen.

GPS-senderen som farkosten også var utstyrt med gjorde guttene i stand til å følge ferden meter for meter og gjorde det også mulig å fatt i romfarer-telefonene ved reisens slutt.

Den ene av telefonene ble ødelagt på turen mens den andre var hel og fin. Denne blir nå auksjonert bort til innekt for Kreftforeningen.