- Endelig har Microsoft lykkes

Lanseringen av Windows Phone 7 hylles av mobileksperter.

Publisert Sist oppdatert

Etter mange magre år får endelig Microsoft ros for sin mobilsatsing. Selskapet har kastet store deler av sin gamle og utskjelte løsning på søppelhaugen, og overrasker med den nye Windows Phone 7 Series.

Det anerkjente dingsemagasinet Engadget sparer ikke på kruttet.

- Microsoft har tatt et dramatisk skritt med Windows Phone 7 og dette er det alle snakker om i våre redaksjonslokaler. Dette har samme dimensjon som Ipad eller Android, og alle har meninger om det. Det er ikke hver dag et selskap snur et operativsystem helt på hodet, skriver Engadget, før de ulike testere kommer til orde.

Tydelig visjon

- La oss være helt soleklare: Dette er noe helt annet selskapet har gjort tidligere, de tar avstand fra fortiden og er tydelige i visjonen. Fra gulv til tak, 7-serien er et gjennomført, nytt operativsystem med nye ideer om hvordan brukerne skal involveres på de nye mobile enheter, skriver Josh.

Og tilføyer:

- Microsoft har satset stort da de innså at den eneste løsningen var å forkaste det gamle systemet totalt. Og som vi ser det nå, har de lykkes med dette.

Også de andre Engadget-kommentatorer skryter det nye Windows opp i skyene, og mener at den vil være sterk nok til å erobre hjertet til brukerne igjen.

Dropper flash

Computerworld US påpeker at Microsoft med dette også kan få fart på sin Zune-musikkspiller, og de har nemlig gjennomført en integrasjon som kan glede brukerne.

- Microsoft har endelig kommet seg inn i konkurransen igjen med et rent og sosialt sammenhengende grensesnitt, og har integrert multitouch med sin Zune-mediespiller. I samarbeid med gode produsenter som HTC og Samsung tror jeg at Windows 7-telefoner har stort potensial - hvis programvaren leverer det de lover, skriver IDG-journalisten Ginny Mies.

Microsoft vil ifølge de fleste som har sett på produktet være i stand å ta opp kampen mot Apple på forbrukermarkedet og med Blackberry på forretningsmarkedet. Også Google operativsystem Android må passe seg.

En påfallende mangel er støtte for Flash i det nye operativsystemet, men også Iphone mangler Flash. Det kan bety at Adobe-formatet er i ferd med å miste sin sentrale posisjon på markedet. Også videotjenesten Youtube, som nå er Flash-basert, holder på å legge om sin teknologi til den åpne standarden html 5.