Windows Phone-sårbarhet verre enn fryktet

Testing tyder på at ikke bare sms-er, men flere meldingstyper kan slå ut telefonen.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne uka rapporterte en bruker at en sms hadde fått tekst/pratekanal-funksjonaliteten i Windows Phone 7.5-telefonen til å låse seg. Det er snakk om en sms med en bestemt type formatering og innhold. Først omstarter hele telefonen, deretter fryser det såkalte meldingssenteret, meldte PC World USA tirsdag.

Nå sjekkes rapporter som sier at meldinger fra for eksempel Facebook eller Live Messenger kan få andre apper til å fryse. I følge nettstedet WinRumors er det en svakhet som ikke er knyttet til noen bestemt enhet. Med andre ord er det selve mobil-OS-et som har en feil.

Detaljene er ikke avdekket, og det er ikke klart om feilen utløses av en bevisst utformet melding eller om det kan skje tilfeldig for enhver sms-sender. Den eneste løsningen når filen oppstår ser så langt ut til å være full tilbakestilling til fabrikkinnstillingene. Det innebærer at alt innhold også slettes.

Microsoft har meldt at de er klar over problemet, og at de jobber med å finne en løsning. Selskapet forsikrer at løsningen vil bli distribuert så snart de kan «for å verne kundene».

SMS-funksjonaliteten i Windows Phone er i utgangspunktet ikke av den beste. På lista over endringsønsker til WP7 er det flere slike endringsønsker. SMS er håndtert som en av de kritiske elementene for sikkerheten i WP7, og utviklere får ikke tilgang til å bruke sms i noen tjenester. En av de mildest talt irriterende effektene av det er for eksempel at det ikke er mulig å sikkerhetskopiere sms.