ENDA EN HØRING: Nav blir igjen kalt inn på teppet for å opplyse om problematikken rundt moderniseringsprosjektet. 

Ny Nav-høring

Flere opplysninger rundt moderniseringsprosjektet fører til at Nav enda en gang må forsvare seg på Stortinget. 

Publisert Sist oppdatert

– Vi må få sikkerhet for at det vi fikk opplyst, stemmer. Det som blir sagt i mediene, stemmer ikke med det som ble sagt i høringen, sier Martin Kolberg (Ap) i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i en NTB-melding.

Fredag 6. februar vil det bli holdt en ny Nav-høring i Stortinget. Denne vil være en oppfølging av Nav-høringen som ble holdt i november i fjor.

Begrunnelsen for at det ønskes en ny høring om gjennomføringen av Navs moderniseringsprogram innen ikt er at det har kommet flere opplysninger om gjennomføringen av moderniseringsprogrammet. Dette forteller Kolberg til NTB.

Computerworld har tidligere pratet med en kilde som mener at politikerne ble villedet av Lystad, da han under høringen fortalte om tidslinjen rundt moderniseringsprosjektet.

Lystad hevdet i høringen at Moderniseringsprogrammet startet opp først på slutten av 2012, mens det etter det Computerworld har fått opplyst skal ha startet i august samme år.

Kilden mente også at det var Accenture som burde blitt kalt inn på teppet under høringen, og ikke Steria.

Dagens Næringsliv kunne avsløre at Accenture har levert IKT-systemer, prosjektstyring og rådgivning til Nav for tre milliarder kroner.

Computerworld pratet med Kolberg i begynnelsen av desember i fjor. Han kunne da avsløre at Nav ble tatt ut av Riksrevisjonens dokument 1.

Dokument 1 er riksrevisjonens rapport til Stortinget om den årlige revisjonen og kontroll av departementene og de statlige virksomhetene.

​– Dette er en så spesiell sak, at den ikke blir slått sammen med resten, sa Kolberg da, og fortalte videre at ingen i komiteen var fornøyde.

– Om det blir nødvendig med ytterlige høringer, så vil vi ha dette, sa Kolberg.