TEST: Zon Keyboard1

BACK IN BLACK: Zon Keyboard1 er et glimrende og litt retro gamingtastatur. (Foto: NetOnNet)

Billig men solid

Zon beviser igjen at billig ikke nødvendigvis trenger å gå på bekostning av så mye.

Keyboard1 er i utgangspunktet et enkelt, kablet , mekanisk tastatur. Det er lite, kanskje bortsett fra det dimme, hvite baklyset som viser at dette er et tastatur i gamingklassen. Vi har tidligere testet et hodesett fra dette merket, og var da imponert med både designet og hvordan ytelsen var.

Ut av boksen virker Keyboard1 som et luksus-produkt, og følelsen holder seg faktisk etter at det er plugget i og i bruk. Bryterne er av typen Kalih Red, som er en relativt tradisjonell bryter som minner mye om de gode gamle Cherry MX Red. Tastene aktiveres ved 4mm, som kan virke litt mye men de har en glimrende taktil feedback og et tydelig nedpress.

Tastaturet kommer i full størrelse og det følger med en habil håndleddspute. Sistnevnte kan trengs, siden det er et rimelig høyt tastatur. Tastene sitter litt nære hverandre, og vi kunne nok ønsket oss et tydeligere printmønster på disse, uten at det skal trekke noe særlig ned. Oversiden av tastaturet er dekket i børstet metall, som gir et litt eksklusivt utseende og som samtidig wer lett å rengjøre.

Prisen, på rett under 1.000 kroner, er meget spiselig og du får et meget godt, nesten litt retro tastatur for denne prisen. Det er klett å anbefale til gamere, men også til deg som drømmer om gode gamle IBM Model M.