BILDEINFO: Den nye versjonen av Vivaldi viser all tekstinformasjon som er bygd inn i en bildefil. (Foto: Vivaldi)

Vivaldi med fotoinfo

Den norske nettleseren Vivaldi er oppdatert med ny fotoinfo-modul.

Bloggere og fotoentusiaster er blant målgruppene som utviklerne av nettleseren Vivaldi nå sikter mot med den nyeste utgaven av Vivaldi, versjon 1.12.

Blant de nye funksjonene er muligheten til å se bildeinformasjon direkte i nettleseren. For bloggere kan det være nyttig å få sjekket dimensjonene på et bilde umiddelbart, uten å måtte laste det ned først og åpne det i et bildebehandlingsprogram. På samme måte kan fotoentusiaster og designere ha nytte av å kunne lese all teknisk informasjon om et bilde.

En annen nyhet er at nedlastingspanelet nå viser mye mer informasjon enn før, med muligheter for at brukeren kan styre for eksempel sorteringen av elementer som lastes ned.

Vivaldi-folkene legger stor vekt på å kunne innfri ønskene til avanserte brukere, og den nye funksjonen som gjør det lett å justere fargetonene i temafargene på et nettsted, er et godt eksempel på dette. Ønsket om en slik funksjon kom inn via Vivaldis Twitter-tjeneste og ble implementert allerede dagen etter, ifølge Vivaldi.