FRISTELSE: Gode kollegaer og kompetanse på fri programvare lokket Bosse Klykken tilbake til sin tidligere arbeidsgiver. (Foto: Redpill Linpro)
FRISTELSE: Gode kollegaer og kompetanse på fri programvare lokket Bosse Klykken tilbake til sin tidligere arbeidsgiver. (Foto: Redpill Linpro)

Redpill Linpro lokker tilbake enda en tidligere ansatt

Etter å ha snakket med tidligere kolleger over tid ble fristelsen til slutt for stor for Bosse Klykken.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i år vendte to entusiaster for fri programvare tilbake til Redpill Linpro. De fortalte at det gode miljøet var forlokkende for to bransjeveteraner. Det er også hva som har fått Bosse Klykken tilbake i folden.

– Da jeg for 17 år siden først begynte i det som da het Linpro, var det i slitne lokaler hvor vegg-til-vegg teppet hadde krøllet seg i hjørnene, og inngangen til kurslokalet var ved siden av pappkomprimatoren ute i bakgården. Men menneskene som jobbet der var knallbra, med Norges beste kompetanse på Linux og fri programvare. På tross av store endringer siden har Redpill Linpro beholdt sjela si, og det er godt å oppleve. Her er det mange flinke folk og spennende faglige muligheter, sier Klykken i en pressemelding.

Holdningene endrer seg

Han kommer til stillingen fra Telenor der han jobbet som domenearkitekt med fagansvar for kontainerteknologi. Før dette jobbet han for Red Hat, Jottacloud og Meteorologisk institutt.

– Det er en glede å se enda flere tidligere kolleger vende tilbake, og at de tiltrekkes både av faglige årsaker og det sosiale miljøet, sier Kirsti Sandnes Stien som leder Redpill Linpro DevOps.

Klykken forteller at fra da han startet i daværende Linpro til i dag har holdningene til åpen kildekode endret seg markant.

– De fleste virtuelle maskinene i Azure kjøres på Linux, og Microsoft er blitt en av de største bidragsyterne til fri programvare. Jeg har fått anledning til å jobbe på steder som fremmer fri programvare, sier han.

Blant annet Metereologisk institutt som bruker fri programvare på de fleste arbeidsstasjoner, og sist Telenor som har kjerneplattformer for 5G utviklet med fri programvare.