Foto: Apple
Foto: Apple

OS-oppdateringer

Mac, iPhone, iPad, AppleTV og AppleWatch kan nå alle oppdateres.

Publisert

Apple har sluppet en lang rekke oppdateringer for såvel datamaskiner som mediespillere, mobile enheter og smartur.

For iPhone og AppleWatch har iOS 16 allerede vært ute en stund så overgangen til iOS 16.1 blir en mindre oppdatering. Men viktig blir allikevel støtte for Delt iCloud-bildebibliotek.

Apple beskriver det hele slik: Del bilder og videoer med opptil fem personer hvor alle kan bidra til samlingen, slik at hele familien får med seg hendelser andre har opplevd. Med delt iCloud-bildebibliotek samles familiens minner på ett sted, og alle kan få glede av de samme fine minnene akkurat når de ønsker det. Selv om de verken tok bildet eller redigerte det.

Tilsvarende er nå støtte for Matter smarthjem-standarden på plass med v16.1. Men du trenger selvfølgelig smart-maskinvare som støtter dette, også.

AppleWatch får glede av watchOS 16.1-oppdateringen gjennom økt batteritid.

Også AppleTV får nye funksjoner med v16.1 (inkludert Matter-støtte med den nye modellen), og da kanskje spesielt nytt Siri-søk. Se eksempel fra Twitter nedenfor.

Og så skal vi ikke glemme iPadOS 16.1 og macOS Ventura, selvfølgelig, med støtte for StageManager - den nye multitasking-motoren for begge plattformer. macOS Ventura har selvfølgelig mye mer å bidra med, men det har vi skrevet om et annet sted.