Bedriftsblekk også fra Canon

Er blekk eller laser best for småbedrifter? Canon slutter seg til kampen – på begge sider.

Publisert Sist oppdatert

Canons første serie av blekk-baserte utskriftsenheter for småbedrifter og hjemmekontor består av fire multifunksjonsenheter og én rendyrket skriver, alle under det nye merkenavnet Maxify.

PC World har i flere år skildret hvordan den tidligere Berlin-muren mellom laser- og blekkskrivere i bedriftsmarkedet gradvis har smuldret opp. Nå har også Canon kastet seg ut i kampen.

Det betyr imidlertid ikke at Canon har tenkt å gi opp satsingen på laserskrivere for små og mellomstore bedrifter. Tvert imot lanserer Canon nå også hele seks nye multifunksjonsmodeller og tre nye rendyrkede skrivermodeller i sin familie av sort/hvitt-utskriftsenheter under merkenavnet i-Sensys.

Dermed følger Canon i fotsporene til andre skriverleverandører som HP og Brother, med skriverselgere som må ut og fortelle sine kunder om at anbefalingen forrige gang om å holde fast ved laserskrivere ikke gjelder lenger.

Utviklingen innenfor blekkskriverteknologien de seneste årene har gjort blekkskriverne vel så raske og rimelige i bruk som laserskrivere.

– Men vil dere fortsette med laser, så er dere hjertelig velkommen til det også, er budskapet. Ikke så veldig entydig, altså.

Maxify

Tanken bak lanseringen av den nye Maxify-serien av blekk-baserte utskriftsenheter er å gi større valgfrihet til småbedriftene og hjemmekontor-brukerne, sier Canon. – Canon tror ikke at «one size» passer alle, skriver selskapet i en pressemelding.

Canons nye blekkskriverserie for småbedrifter, Maxify, består av fire multifunksjonsenheter med modellbetegnelsene Maxify MB2050, MB2350, MB5050 og MB5350, samt en enkeltfunksjonsskriver, iB4050.

De to laveste modellnumrene er særlig myntet på hjemmekontorbruk med anbefalt utskriftskapasitet på opptil 1000 sider per måned.

De øvrige er designet for små kontorer og støtter høyere utskriftsvolumer, på opptil 1500 sider per måned.

Ifølge Canon kan man forvente første utskriftsside ut på sju sekunder.

Utskriftshastigheten er oppgitt til 23 sider i minuttet i sort/hvitt og 15 i farger.

MULTIFUNKSJON: MB5350 er toppmodellen blant de nye Maxify-alt-i-ett-modellene fra Canon. Startpris: 2990 kroner inkl. mva. (Foto: Canon)

Toppmodellen MB5350 har to CIS-skannesensorer og kan skanne begge sider av et dokument samtidig.

Canon hevder at modellene kan levere høykvalitets forretningsdokumenter blant annet takket være blekkteknologien Dual Resistant High Density (RHD), som skal gi motstandsdyktighet mot vann, friksjon og markering.

Utskriftskostnadene holdes blant annet nede takket være store XL-blekktanker, ifølge Canon.

Serien byr blant annet på wlan-oppkobling og trådløse utskrifter fra mobile enheter.

I tillegg vil Canons Maxify Cloud Link tilby utskrifter fra og skanning til en rekke skytjenester som Evernote, Dropbox, OneDrive og Google Drive, alt styrt direkte fra skriverpanelet, om man ønsker.

i-Sensys-oppdateringer

Canon fornyer også sin i-Sensys-serie av laser-baserte sort/hvitt multifunksjonsmaskiner for små- og mellomstore bedrifter og hjemmekontor.

Hele seks nye multifunksjonsmaskiner er på vei ut på markedet med modellbetegnelsene MF226dn, MF229dw, MF211, MF212w, MF216n og MF217w.

Modellene støtter i varierende grad et bredt spekter av tilkoblingsmuligheter, inkludert wlan- og Ethernet-tilkobling, Mopria, AirPrint og apper som Canon Mobile Printing og Canon Mobile Scanning for Business.