BETALER: Reddit vil nå betale brukere for populært innhold. (Foto: Unsplash)

Nå skal brukerne få betalt for populære innlegg

Starter allerede på tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

I USA kan nå Reddits brukere få betalt for populære innlegg på plattformen, melder BBC. 

Lenge har Reddit hatt en funksjon der brukere kan tildele andre brukere gull (kalt Gold på plattformen) for innhold de liker. Der det tidligere har gitt for eksempel annonsefri scrolling, vil det nå gi en utbetaling på alt fra 1 dollar til rundt 25 dollar. Det er halvparten av den totale summen Reddit tar betalt for å gi gull. 

Kontroversielle endringer

Det har stormet rundt Reddit det siste året. Brukerne på plattformen kan melde seg inn i ulike forum, der alle medlemmer kan poste innlegg. 

Mange av disse forumene gikk i svart i juni i protest mot en ny regel, der tredjeparts-apper nå må betale for bruk av Reddits API. Det inkluderte apper som skulle øke tilgjengeligheten på siden, og verktøy for moderering og administrering. I tillegg til protester der forumene ble tatt av nett, endret også noen forum tematikk slik at de kun postet bilder av komikeren John Oliver. Kall det en god, gammeldags streik. 

Dette påvirket annonsører på sidene og minsket trafikken til plattformen. Nå som gull skal bli omgjort til en monetær affære, kan det risikere en endring i typen innhold. Det er både en bekymring brukerne har, og som ekspertene peker på etter lignende endringer på X (tidligere Twitter). 

– X belønner nå Premium-abonnenter med en annonseinntektsandel knyttet til antall inntrykk, altså visninger, av annonser en bruker genererer i sine tweet-svar. Dette motiverer X-brukere til å legge ut innhold som gir flest svar, og egenskapene til innhold som vanligvis genererer flest svar er innhold som er splittende, polariserende, provoserende og kontroversielt . . . akkurat den typen innhold som merkevarer ikke vil ha å ha annonsene sine plassert blant, sier sosiale medier-ekspert Matt Navarra til BBC.