LEKKER: Samsung Galaxy S10+ er en av markedet lekreste telefoner. (Foto: Samsung)
LEKKER: Samsung Galaxy S10+ er en av markedet lekreste telefoner. (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy S10+ er en topptelefon

Etter en solid nedtur med Galaxy S9 er Samsung tilbake i toppform. Dette er rett og slett en meget bra telefon.

Publisert Sist oppdatert

Galaxy S10+ er som sagt en meget god telefon. I tillegg er den også blitt skikkelig lekker. Billig er det imidlertid ikke. det vil koste de10.500 kroner for å sikre deg den minste modellen med 128 GB minne. Dobler du minnet til 512 GB stiger prisen til 13.000 kroner. har du skikkelig god råd kan du dra til med toppmodellen som kan skilte med 1TB minne. Da må du ut med saftige 16.800 kroner. Selv om den koster skjorta er det interessant å sammenlikne den med Apples iPhone Xs Max. Velger man den største modellen her er den utstyrt med 512GB minne og koster omtrent det samme som Samsungs modell med 1TB. Dette setter det hele litt i perspektiv.

Fantastisk skjerm

Skjermen på denne modellen er på 6,4 tommer og er i 19:9-format. Oppløsningen er på solide 3040x1440 bildepunkter. Det er interessant å merke seg at den ikke er satt opp til denne oppløsningen når du starter den. Den er i utgangspunktet satt til en lavere oppløsning så hvis du vil ha den i beste oppløsning må du justere dette manuelt. Kanskje ikke det mest brukervennlige vi har sett.

Når det gjelder kvaliteten på skjermen er det bare å bøye seg i støvet. Vi har ikke sett en så god skjerm på noen telefon. Lysstyrken og detaljrikdommen man kan få ut av denne skjermen er uovertruffen. Fargegjengivelsen er også glimrende. Det er interessant å registrer at dette er før vi har gjør noen justeringer i det hele tatt. det er også gledelig å registrere at det er svært lite reflekser som drar ned kvaliteten. Kort sagt den beste skjermen i noen telefon så langt, så får vi se hvor lenge det varer.

Kamera og litt til

Frontkameraene har fått plass i et lite hull i øvre skjermhjørne. Man skulle tro at dette skulle være forstyrrende ved bilde eller videovisning. Det er det imidlertid ikke. Det er faktisk lang mindre forstyrrende enn Apples "busslomme".

Litt skuffende er det imidlertid at ansiktsgjenkjenningen som benyttes av frontkameraene er av langt dårligere kvalitet enn hos Apple-telefonene her burde Samsung gjort en bedre jobb. Fingeravtrykkssensoren fungerer bedre, men det er også her litt å gå på. På den positiv siden er avleseren integrert i skjermen. Dette er en løsning Apple med fordel kunne plukke opp. Fingeratrykksleseren er også urimelig treg.

Vi tok en del bilder med hovedkameraet og disse ble glimrende og av meget god kvalitet. Det sitter til orientering tre kameraer på telefonens bakside.

En interessant funksjon er knyttet til lading. Galaxy S10+ kan brukes til å lade andre telefoner og ekstrautstyr. Så lenge de støtter trådløs lading. Dette er nyttig hvis man for eksempel har skaffet seg Samsung trådløse ørepropper Galaxy Buds. er du tom for strøm legger du dem bare på telefonens bakside og dermed lades de automatisk. Nyttig.

Lyden i telefonene er god og med ørepropper blir den glirende. Det er litt overraskende at Samsung fremdeles velger å støtte 3,5mm minijack, det er det ikke mange telefoner i dette sjiktet som gjør lenger. 

Konklusjon 

Dette er uten tvil en topptelefon av beste merke. Vel er prisen stiv, men til gjengjeld får du en telefon av ypperste kvalitet på alle områder. Kanskje med en liten negativ bemerkning i forhold til fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning. Dette er årets beste telefon så langt.