ADVARER: Brukere av VMWare Vcenter må oppdatere snarest. (Foto: IDG News).

Vil automatisere i skyen

Automatisering står i fokus når Vmware nå lanserer en serie nye skybaserte tjenester. Løsningene skal også gjøre det lettere å administrere kostnadene ved skyløsninger.

Vmware har kunngjort en serie nye og forbedrede skybaserte tjenester der fokus er på automatisering, analyseverktøy, kostnadsadministrasjon og samsvarskontroll – altså at tjenestene er i samsvar med gjeldende lover og regler. Med dette håper Vmware å møte utfordringene som det økende mangfoldet av skyløsninger representerer, melder IDGs nyhetstjeneste.

De skybaserte programvareløsningene som Vmware leverer som en tjeneste (SaaS), omfatter blant annet Vmware Cloud Assembly, Vmware Service Broker og Vmware Code Stream.

Nå supplerer Vmware med en ny tjeneste for å konfigurere sikkerhet og samsvarskontroll kalt Vmware Secure State, samt betydelige forbedringer av tjenesten Wavefront by Vmware.

– Hensikten med sky-automatisering er å tilby infrastruktur som kode, sier Mahesh Kumar i Vmware-ledelsen.

Med de nye løsningene skal det være enkelt å aktivere skytjenester knyttet til utvalgte infrastrukturer og applikasjoner bare ved å klikke på en knapp.

– Det er tanken bak Cloud Assembly og automatiseringen som vi vil tilby med denne spesifikke tjenesten, sier Kumar til IDGs nyhetstjeneste.