PASSORD OG HISTORIKK: Ola Lauten, administrerende direktør i Trend Micro, forteller at informasjon hentet fra nettlesere - som påloggingsdetaljer, kredittkortinformasjon, passord og nettleserhistorikk, er det foretrukne målet. (Foto: Trend Micro)

Google og Facebook på trusseltoppen i ny rapport om cyberkriminalitet

En fersk rapport fra Trend Micro avslører høy risiko for datatyveri på det mørke nettet, med Google og Facebook som primære mål.

Cybersikkerhetsselskapet Trend Micro har nylig publisert en rapport kalt “Your Stolen Data for Sale”, som skal gi en grundig analyse av det raskt voksende markedet for handel med stjålne data fra både personlige og profesjonelle.

I rapporten finnes blant annet en rangering og liste over nettsteder som er mest berørt av tyveri av brukerdata. Her troner Google.com på toppen, etterfulgt av Live.com, Facebook og Instagram. 

- Forskerne sin gjennomgang avslører at informasjon hentet fra nettlesere, som påloggingsdetaljer, kredittkortinformasjon, passord og nettleserhistorikk, er det foretrukne målet, sier  Ola Lauten, administrerende direktør i Trend Micro, i en pressemelding fra selskapet.

Forskerne skal også ha registrert en økende interesse for innhold i kryptovaluta-lommebøker, inkludert NFT-er, i tillegg til brukerdata fra ulike applikasjoner som e-postklienter og VPN.