REKORD: Stjernekamp satt ny rekord for SMSer over Telenors mobilnett med 2661 meldinger i sekundet. (Ill: Telenor)

Telenor satt SMS-rekord

Stjernekamp ga SMS-rekord med 2661 SMSer i sekundet i Telenors mobilnett.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke bare innen underholdning at SMSer blir stadig mer populært. Riktignok synker bruken blant privatkundene, men det øker kraftig i bruk fra næringslivet og offentlig sektor. Dette melder Telenor i en pressemelding.

Bare i år er det sendt 4,2 milliarder SMSer, noe som er en økning fra 4,1 milliarder i tilsvarende periode i 2017. Maskingenererte meldinger som du mottar fra leveringstjenester og liknende står for 53 prosent av alle meldingene. Blant de som nå benytter SMSer aktivt i sin daglige drift er:

  • Fjensynsunderholdning: Finalen i Stjernekamp på NRK brukt SMS-avstemming for å kåre vinneren. På det meste gikk 2661 SMS-er gjennom mobilnettet hvert sekund. Dette er ny rekord, og overgår tidligere rekorder nyttårsaften. Også annen tv-underholdning tviholder på SMS når noen skal stemmes inn eller ut.
  • Næringslivet: Du har helt sikkert hatt bilen din på verksted. Da har du også fått SMS om påminnelse til verkstedtimen, og kanskje et varsel om at bilen er ferdig.
  • Helsevesenet, og kroppspleie: Tannlegen, fastlegen, fysioterapeuten og ikke minst frisøren varsler med SMS.
  • Bank og skatt: Mange banktjenester utføres via SMS. Skatteoppgjøret kan også enkelt utføres på samme måte.
  • Kriseberedskap: Kraftlagene; NVE, kommuner og fylker bruker også i voksende grad SMS som en del av kriseberedskapen. Med tilgang på kundenes mobil, er det enkelt å varsle om utfall.