AUTOMAGISK: Pixy er en en selvflyvende drone som tar bilder og video til Snapchat. (Foto: Snap)

Snapchat med mini-drone

Et skred av nyheter ble sluppet under årets Snap Partner Summit, deriblant en selfie-drone som følger deg automatisk.

Under sin årlige konferanse Partner Summit annoserte Snap Inc en rekke nye funksjoner til Snapchat-plattformen, samt nyheter innen AR- opplevelser. Likevel var det nyheten om den lille Pixy-dronen som kanskje var mest merkbar.

Mini-drone

Pixy er navnet på den nye dronen, som er så liten at den enkelt skal kunne puttes i lommen. Den opereres ikke via fjernkontroll, og bruker isteden flere forskjellige moduser for automatisk ta bilde og video.

Dronen kan følge deg i bevegelse, snurre rundt deg 365 grader eller sveve foran og ta bilde. Det er med andre ord ikke som en konvensjonell drone å regne, men det er heller ikke vanskelig å se for seg bruksområder giret mer mot sosiale nettverk.

Dronen settes i en modus, før du slipper den opp i luften automatisk. Den returnerer til håndflaten når du strekker denne ut, og Snap sier selv at dronen kun kan gjennomføre mellom fem og åtte flyturer, som igjen varer imellom 10-20 sekunder. Batteriet kan riktignok byttes ut underveis om du vil fly mer.

Videoen viser hvordan Pixy kan fly og ta bilder og video automatisk.

Stillbilder fanges av et 12 megapixel kamera, og enheten kan ta video i 2K. Lagringsenheten er på 16 gigabyte og kan ikke ekspanderes med kort, men til bruksområdet bør det også være nok. Med en vekt på 101 gram er den liten nok til å kunne tas med overalt, noe som utvilsomt var meningen.

Pixy er kun tilgjengelig så lenge beholdningen rekker, og foreløpig kun i USA og Frankrike. Prisen ligger på rett under 2.500 kroner.

Over en halv million partnere

Ved siden av nye funksjoner kunngjorde Snap at Snapchat nå når over 600 millioner månedlige og mer enn 332 millioner daglige aktive brukere globalt. Snap jobber nå også med over en halv million partnere, kreatører og utviklere for å gi Snapchat-samfunnet innovative produkter og tjenester.I løpet av det siste året har Snapchat-brukere delt innhold fra partneres apper, som sanger fra Spotify eller tweets fra Twitter, over 6 milliarder ganger på Snapchat.

Kameranyheter

Lens Cloud er en fritt tilgjengelig samling av backend-tjenester som øker muligheten for hva utviklere kan skape i AR. Lagringstjenester, posisjonstjenester og flerbrukertjenester vil gi mer dynamisk, nyttig og interaktiv bruk av AR. Funksjoner inkluderer:

Snart vil Lens Studio inneholde Ray Tracing, som får AR-elementer til å se enda mer naturtro ut. Med Ray Tracing vil det være mulig for refleksjoner å skinne fra AR-objekter på en måte som er mer realistisk. Dette er første gang en slik funksjon skaleres på tvers av mobile enheter.

Shopping i AR

Siden januar i fjor har mer enn 250 millioner Snapchat-brukere brukt AR shopping-linser, til sammen mer enn 5 milliarder ganger. De rangerer også Snapchat som den beste plattformen for å dele shopping-øyeblikk.

Snapchat-brukere elsker å bruke AR for å prøve ut ting. Zenni Opticals AR-linser har blitt prøvd over 60 millioner ganger av Snapchat-brukere. Linser som bruker teknologi som viser reell størrelse ga 42% høyere avkastning på annonseutgifter sammenlignet med Linser uten.

Utviklernyheter

Snap introduserte Minis i 2020 og noe som gir partnere en måte å bruke html5-spillplattformen på for å skape bite-sized sosiale opplevelser i Snapchat. I dag er det mer enn 20 Minier fra partnere, inkludert Ticketmaster, HBO Max, Poshmark, Headspace og flere, som gir fellesskapet mulighet til å gjøre alt fra shopping med venner til å registrere seg for å stemme.