SOMMERKONTORET

TRIVES PÅ KONTORET: Roar Søraker i Sopra Steria liker godt å jobbe på kontoret, også i sommermånedene. (Foto: Privat)
TRIVES PÅ KONTORET: Roar Søraker i Sopra Steria liker godt å jobbe på kontoret, også i sommermånedene. (Foto: Privat)

Golf og soling

Roar Søraker i Sopra Steria lurer inn noen timer både på golfbane og solseng.

Publisert

– Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

– Jeg jobber som sikkerhetsanalytiker på Security Operations Center. Der leverer vi diverse sikkerhets produkter til våre kunder. Dette inneholder blant annet 24/7 overvåkning, hendelseshåndtering, sårbarhetshåndtering, deteksjonsutvikling. Også holder vi oss oppdatert på trussel-landskapet for å kunne spisse arbeidet mot det som er mest aktuelt til enhver tid, forteller Roar.

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

– Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

– Synes det er helt greit. Er fortsatt ganske ny i jobben og synes er kjempespennende, så føler ikke særlig behov for å ta fri fra den ennå. Selvfølgelig litt mindre som skjer på jobb da de fleste er på ferie, men har fortsatt mer enn nok å gjøre, sier han.

– Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

– For min del er det uten tvil vanlig kontor som gjelder. Jeg arbeider mer effektivt, og det blir mye lettere å samarbeide med kollegaer. Så har man jo faktisk noen å spise lunsj med, påpeker Roar.

– Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

– Prøver å få lurt inn noen timer både på golfbanen og på solsengen. Også er det jo få ting som er så digg som å grille med gode venner en varm sommerkveld!

– Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

– Leser svært sjeldent skjønnlitteratur så da må det bli en bok av kunnskapshevende art. Har begynt på «The Risk Business» av Levi Gundert. Så langt en veldig interessant bok og anbefales for alle som jobber med eller har interesse for cybersikkerhet, avslutter han.