MANGE TURER: Mats André Bækkelund i Telenor skal kjøre en del bil i sommer. Det blir både hytte og fjelltopper. Og mye gøy for unga. Dermed kan han kose seg med løpeturer, film og spill på kveldene, med god samvittighet. (Foto: privat)

Sommerkontoret: Tusenfryd og Kaptein Sabeltann

Mats André Bækkelund i Telenor belager seg på å høre "er vi fremme snart" fra baksetet. 

Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

Jeg leder en avdeling kalt Developer Experience i Telenor Norge under it, hvor vi jobber med, som navnet vårt tilsier, utviklingsopplevelsen. Det går på å gjøre hverdagen til en utvikler så enkel som mulig, slik at de verktøyene og kjøremiljøer de jobber med er lagt opp smidig. Vi er stor tilhenger av å skape autonomi på et teamnivå, og det gjør vi blant annet ved bruk av vår skyplattform og selvbetjening. I Developer Experience har vi et ganske stort spenn av ansvarsområder, hvor vi håndterer sky og bruken av den, sikkerhet, integrasjoner, utvikling- og samhandlingsverktøy til våre utviklere.

Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

Å jobbe på sommeren er helt topp, det er mindre som skjer, som betyr færre møter og jeg kan bruke mer tid til få sortert litt tanker og hvordan vi skal sette i gang til høsten. I Telenor har vi akkurat ferdigstilt et kjempearbeid for å dra oss enda mer i retningen av å bli helt Cloud Native. I sommer vil jeg bruke tid på å se på alle tilbakemeldinger som er kommet gjennom retrospektivene som er utført etter vår skyreise, og gjøre justeringer slik at vi er bedre rustet til neste halvdel av året. Det er så mye spennende som skjer nå i Telenor og spesielt på it, hvor vi virkelig har satt foten på gasspedalen og ikke ønsker å vite om noe som heter bremser. Det at vi nå går så aggressivt på cloud native vil gjøre oss mer tilpasningsdyktige, samt enda mer aktuell for talenter som vil lære og være en del av et av Norges største utviklingsmiljøer. Vi skal være fremoverlente, nysgjerrige og tilpasningsdyktige. Med agendaen og ambisjonene vi har nå så tror jeg det er vanskelig å finne en bedre plass å være utvikler enn Telenor. Det å kunne delta inn i dette, samt være med på å sette retning fremover er veldig interessant og utfordrende.  

Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

 Det blir nok noen bilturer, både til hytter og fjelltopper. Jeg har barn som nok vil sette litt retning på hvor noen av turene går. Så må nok bare forberede meg på å høre "er vi fremme snart" fra baksetene, da med en eim av sukkerspinn og solkrem etter en tur på Tusenfryd eller å ha jaktet skatter med Sabeltann. Ellers blir det nok en del løpeturer, film og spill på kveldene.

Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

 Her vil jeg jukse litt, og legger til spill i spørsmålet! 

Film: Hvis du vil ha spenning er filmen Prisoners fra 2013 veldig bra. Den har en nerve som er skarp som en kniv gjennom hele filmen. 

Podcast: NRK sin podcast "Hele historien" er strålende. Varmt anbefalt hvis man er interessert i hendelser som har skjedd i Norge oppgjennom tiden. 

Spill: The Last of us, som også kom som en tv-serie i år. Dobbelanbefaling! Hvis man bare har sett serien så er det fortsatt verdt å sjekke ut spillene. Siden neste sesong av tv-serien vil ta for seg The Last of us: Part 2, så kan man spille spillet først og være forberedt. Mesterklasse i historiefortelling.