ALTERNATIV: Jon von Tetzchner forteller at Vivaldi vil gi enkel tilgang til Mastodon for sine brukere. (Foto: Vivaldi Technologies)

Integrerer Twitter-konkurrenten i nettleseren

Fra onsdag denne uken kunne Vivaldi-brukere få Mastodon på startsiden i desktop.

Publisert Sist oppdatert

Vivaldi kunngjorde denne uken at Vivaldi integrerer Mastodon som standard i desktop versjonen av nettleseren deres. Selskapet sier de alltid har støttet åpne protokoller for internettkommunikasjon, og presset tilbake mot monopolene tech-gigantene har skapt.

I følge grunnlegger Jon von Tetzchner har Vivaldi vurdert hvordan de kunne støtte Mastodon i nettleseren i flere år.

Burde blitt med før

– Den første diskusjonen om det var så langt tilbake som i 2016 og 2017. Vi likte ideen om ActivityPub, Fediverse og Mastodon, men vi hadde mange andre oppgaver å jobbe med. Mastodon var betydelig mindre den gangen, så det var for tidlig for, sier von Tetzchner.

– For å være ærlig burde vi ha blitt med da, men da vi så den siste tidens storm av brukere over til Mastodon som førte til at noen av serverne begynte å slite, ønsket vi å hjelpe til.

Det gir ifølge von Tetzchner brukerene deres en rekke fordeler.

– Hvis du allerede har en Vivaldi-konto, får du automatisk en Mastodon-konto, dersom du skulle ønske å bruke den. Én pålogging til alle Vivaldi-tjenester. Du får også enkel tilgang til Mastodon fra Vivaldi-panelet. Dette gjør det lettere å jobbe med Mastodon og komme i gang med det, avslutter han.